Primăria Focșani susține că asigură cazare pentru personalul medical, dar primarul Misăilă nu se poate abține să nu facă, din nou, atacuri politice

Înca de la izbucnirea acestei crize, am atras atenția asupra necesității unor măsuri prin care să asigurăm protecție celor care luptă în linia întâi împotriva acestui virus. Solicitările noastre însă nu au avut ecou, dovadă că nici până în acest moment nu a fost asigurat necesarul de teste pentru personalul direct implicat în activitatea de combatere a răspândirii noului Coronavirus.

Mai mult decât atât, principala preocupare a Prefectului Județului Vrancea a fost de a asigura pe banii vrâncenilor sejururi la prețuri de lux (aproape 100 Euro/cameră/noapte) pentru persoanele venite din țări aflate în zonele roșii de infestare cu COVID – 19. În plus, am putut vedea cu toții cum se ocupă Prefectul de aplicarea măsurilor de restricție impuse, de vreme ce în oraș se circulă pe străzi și pe trotuare ca într-o zi normală. Cu toții am putut vedea ce și cât a reușit Prefectul să facă pentru cei ce muncesc în continuu, dar și pentru ceilalți cetățeni. Un total de 338 de teste efectuate la nivelul întregului județ reprezintă o bătaie de joc și un atentat la sănătatea vrâncenilor. Toate acestea arată că Prefectul nu face decât să execute ordinele politice ale celor care s-au ascuns în vizuină, de unde au neobrăzarea să îi critice pe cei ce își fac meseria asumându-și zi de zi riscuri enorme, așa cum este și cazul managerului Spitalului Județean „Sf. Pantelimon”, care s-a îmbolnavit la MUNCĂ, pentru că a mers zilnic în mijlocul colegilor săi.
De fapt, Prefectul PNL vrea sa ascundă adevăratele focare cu infecții ce au condus la închiderea celor două spitale din Vrancea, cel militar și cel de la Adjud, cerând în schimb demisia Președintelui Consiliului Județean Vrancea și a managerului Spitalului Județean pentru doar nouă cadre medicale testate pozitiv din totalul de peste 1300 de angajați. Asta este o adevarată ticăloșie! Tocmai pentru că liberalii in loc să se ocupe de dotarea spitalului cu cele necesare, au trimis în Consiliul de Administrație niște oameni FĂRĂ pregătire în domeniu și FĂRĂ loc de muncă, că să-i găsească nod în papură managerului pentru a-l înlocui. Am văzut cu toții cum brusc au dispărut guvernanții PNL, care până mai ieri împânzeau străzile și rețelele sociale cu poze pline de eșarfe galbene! Nici măcar ministrul focșănean, pe care-l știe o țară întreagă drept “deputatul Grindă”, nu a avut vreo ieșire publică prin care să anunțe ce anume face pentru siguranța celor care luptă zi și noapte pentru sănătatea noastră.
Domnul ministru s-a remarcat doar prin faptul că A TĂIAT finanțările pentru lucrările ÎN DERULARE din Municipiul Focșani. Fără niciun motiv, A SISTAT plățile inclusiv la Blocul Onasis, care acum ar fi putut fi finalizat și dat în folosință medicilor pe această perioadă. Din păcate, guvernanții actuali se folosesc de această pandemie pentru răzbunările și aranjamentele lor politice, neglijând total sănătatea și protecția românilor și în primul rând a cadrelor medicale direct implicate! În loc să se gândească la sănătatea vrâncenilor, ei se ocupă cu atacuri de cea mai joasă speță împotriva Președintelui Marian Oprișan și a managerului Costel Mîndrilă, uitând că cele mai mari focare de infecții sunt acum în țară tocmai în județe și spitale conduse de PNL!
În aceste condiții, am luat imediat măsura asigurării cazării cadrelor medicale din Spitalul Județean și de la Ambulanță. Totodată, am alocat fondurile necesare pentru achiziționarea în regim de urgență a 1500 de teste pentru personalul medical și cadrele Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărarii Naționale. Consider în continuare că testarea în masă, în primul rând a celor direct implicați, este cea mai bună variantă de combatere a răspândirii COVID-19.
Solicităm Prefectului Județului Vrancea și Guvernului României luarea tuturor măsurilor astfel încât populația țării să beneficieze de aceste teste, pentru că numai așa putem cunoaște situația REALĂ cu care ne confruntăm!

Citește și:   Acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților silvice desfășurate de polițiștii vrânceni în luna iulie

Primar
Cristi Valentin Misăilă

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.