O nouă ediţie de titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea informează contribuabilii, persoane fizice, că începând de luni 13 mai până pe 07 iunie 2024, pot investi într-o nouă ediţie de titlurile de stat TEZAUR (cod emisiune 0145 şi 0146), cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6%, respectiv 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
– online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid TEZAUR online şi TEZAUR online;

– de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
– prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Titlurile de stat sunt purtătoare de dobândă la rata dobânzii, care curge de la data de emisiune, inclusiv. Titlurile de stat încetează să mai fie purtătoare de dobânda la data scadenţei lor, inclusiv.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor,care prezintă documente legale ce atestă calitatea de moştenitori.

Ghidul investitorului în Titluri de stat poate fi accesat la următorul link: https://mfinante.gov.ro/web/trezor/ghid-tezaur-online.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.