Misăilă, ia lecții de la Corvinul Hunedoara! Cu un buget mai mic decât al echipei de fotbal a Primăriei Focșani, Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României!

Corvinul Hunedoara, divizionara secundă care și-a adjudecat miercuri seara Cupa României Betano, și-a încununat un sezon de basm cu primul trofeu din istoria clubului”, scriu jurnaliștii de la Gazeta sporturilor.

Corvinul a trecut de patru formații din primul eșalon, printre care deținătoarea trofeului, Sepsi, plus CFR Cluj. În finala de pe 15 mai, hunedorenii au trecut la penalty-uri de Oțelul Galați (3 – 2).

Am realizat aceste lucruri cu un lot destul de subțire, nu avem foarte mulți jucători în lot. Bugetul lunar este 37.000 de euro, cu tot cu salariul antrenorilor! Sunt salarii mici, mai ales că, în momentul în care i-am adus, ei nu erau jucători foarte consacrați. Dar e meritul lor, au demonstrat că prin multă muncă și seriozitate se face treabă. Noi trebuia să fim foarte chibzuiți, pentru că avem bani publici și trebuie să avem grijă cum îi cheltuim, avem și norme financiare pe care trebuie să le respectăm. De aceea a și trebuit să transformăm clubul într-o asociație (n.r. o societate pe acțiuni)”, a declarat Dan Colesniuc, fost jucător în marea echipă a Corvinului, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Bugetul echipei de fotbal a CSM Focșani este de circa 46.000 de euro lunar. Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, are un buget lunar de 37.000 de euro! Cum a fost gestionat bugetul echipei focșănene în ultimii 8 ani? Poate ne spun Misăilă și afaceristul Victor Istrate, cel pus de primar să „coordoneze” treaba la echipa de fotbal, mai ales în primii ani din 2016 încoace!

Mai mult Corvinul a aliniat, în finala de la Sibiu cu Oțelul, un prim „11” format exclusiv din jucători români.

Ce se întâmplă la Focșani de ani de zile? Primarul Misăilă, care conduce orașul din 2016, a ieșit în față doar când echipa avea rezultate bune, s-a băgat în seamă când nu era cazul, a cerut demisii de antrenori când echipa era pe primul loc (tulburând parcursul echipei și atmosfera din lot prin intervențiile sale) și, cel mai important, nu a reușit să fie acel „om din umbră” care să asigure stabilitate la nivelul clubului, în condițiile în care a fost și este primar, iar clubul este finanțat din banii publici veniți pe filiera Primăriei. Sigur, așa cum s-a văitat permanent în cei 8 ani de zile, va da vina pe consilierii PNL. Când ceva merge bine, se pozează în victorios. Când ceva merge rău, de vină sunt adversarii politici. Altă placă mai știi, Misăilă?

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.