Armă și cartușe, găsite la doi hoți din Soveja care dăduseră o spargere la o vilă din localitate

Percheziții ale polițiștilor Secției 10 Poliție Rurală Panciu într-un dosar de furt calificat

Vineri, 12 ianuarie, poliţiştii Secției 10 Poliție Rurală Panciu, cu sprijinul unei patrule din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în comuna Soveja, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 10 000 de lei.

În fapt, la data de 21 decembrie 2023, ora 19.10, Secția 10 Poliție Rurală Panciu a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în perioada 17.12.2023-21.12.2023, persoane necunoscute au sustras bani și bijuterii din locuința concubinei sale situată în comuna Soveja.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, persoanele necunoscute pătrunzând într-o cameră a imobilului, de unde au sustras suma de 800 de euro și bijuterii din aur, prejudiciul total estimându-se la suma de 10 000 de lei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi tineri, de 17 și 19 ani, din localitate.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, ieri, 12 ianuarie au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate componente ale unei arme letale precum și 4 cartușe.
Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor .

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dosar penal pentru violență în familie

La data de 12 ianuarie a.c., ora 17.57, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în jurul orei 17.50, în timp ce se afla la domiciliul din municipiul Adjud, împreună cu soțul acesteia, un bărbat de 37 de ani și cu soacra, o femeie de 66 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, o femeie de 28 de ani ar fi fost lovită cu picioarele și cu un obiect contondent în zona abdominală. Echipajul de poliție care s-a deplasat de urgență la adresa indicată a întocmit formularul de evaluare a riscului, din care a reieșit risc iminent.
Femeia de 28 de ani a refuzat însă emiterea unui Ordin de Protecție Provizoriu. Cercetările sunt continuate în acest caz în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Sursa: IPJ Vrancea

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.