CJ Vrancea a reabilitat prin fonduri europene 4 secții ale Spitalului Județean din Focșani și a alocat 5 milioane de lei pentru cheltuielile curente! În același timp, CJ a făcut toate demersurile pentru a demara lucrările la noul spital!

Administrația liberală a județului Vrancea a alocat circa 5 milioane de lei pentru Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, în ultimii 3 ani și jumătate! Ne pregătim pentru a scoate la licitație execuția noului spital județean!

Administrația județeană liberală a susținut și va susține în continuare sistemul medical din județ, chiar dacă cea mai mare unitate spitalicească aparține de Ministerul Sănătății, nu de Consiliul Județean. Faptul că administrația județeană a alocat aproape 5 milioane de lei pentru cheltuielile curente ale Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” Focșani și a investit bani europeni în reabilitarea și modernizarea mai multor secții demonstrează că sănătatea a reprezentat un capitol important pentru viziunea liberală.

Împreună cu regretatul președinte Cătălin Toma, am susținut Spitalul Județean de fiecare dată când ni s-a solicitat sprijinul. Pentru că sănătatea contează și este cel mai de preț lucru pentru fiecare dintre noi. Alte milioane de lei le-am investit în Secțiile Psihiatrie, ORL, Dermatologie, Pneumoftiziologie etc., prin proiecte cu finanțare europeană pe care le-am dus la capăt fără întârzieri. Ba chiar le-am finalizat mai repede decât era prevăzut. Asta înseamnă să faci administrație de calitate, pentru oameni”, a precizat Ionel Cel-Mare, vicepreședintele CJ Vrancea și prim-vicepreședinte al PNL Vrancea.

 

În ceea ce privește construirea noului spital județean de la Focșani, periodic s-au făcut anunțuri sau conferințe de presă referitoare la stadiul procedurilor premergătoare. Cătălin Toma a fost unul dintre cei mai insistenți lideri politici județeni care s-a bătut pentru a obține finanțare în acest sens. Demersurile sale au fost dublate de eforturile oamenilor din CJ, implicați în procedurile de obținere a tuturor avizelor necesare la un moment dat în vederea obținerii autorizației de construire.

Foto: Dragoș Ciobotaru și Ionel Cel-Mare

Pregătirile pentru accesarea fondurilor cu care se va construi spitalul sunt în grafic, realizându-se inclusiv serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții „Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani – Județul Vrancea“, precum și serviciile de verificare tehnică realizate de către specialiști verificatori de proiecte atestați pentru obiectivul de investiții menționat.

Avem documentația tehnică pregătită, suntem cu toate documentele în grafic. Urmează să depunem proiectul spre finanțare prin Programul Național de Investiții în infrastructura de sănătate. Imediat ce Ghidul de finanțare pentru accesarea fondurilor va fi publicat vom intra în linie dreaptă pentru a putea scoate la licitație lucrările de execuție. Tot ce a depins de noi am făcut până acum”, a mai adăugat vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare.

Totodată, Dragoș Ciobotaru, candidatul PNL Vrancea la funcția de președinte al CJ Vrancea, a transmis recent, foarte clar, că va continua toate demersurile începute de administrația liberală a Consiliului Județean. „Vom construi nu doar noul spital, dar și parcul industrial și campusul liceal și universitar. Munca din ultimii ani va fi continuată și vom face asta pentru că este calea de urmat pentru a duce Vrancea în altă poziție la nivel național din punct de vedere al dezvoltării. Implicit, să asigurăm vrâncenilor o calitate a vieții de care să fie mulțumiți”, a punctat președintele PNL Vrancea.

Material realizat de Motivus Media, la comanda PNL Vrancea. CMF: 21240015

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.