Locuință distrusă de flăcări la Bordești

Noaptea trecută, în jurul orei 00:10, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Bordești. La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp, 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere din cadrul Punctului de Lucru Dumbrăveni și 1 ambulanță SMURD de la Detașamentului de Pompieri Focșani. În cooperare cu pompierii militari au acționat și voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bordești.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, cuprinzând o suprafață de aproximativ 100 mp.
Echipajele de stingere au intervenit prompt, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite după aproape 3 ore.

În urma evenimentului, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 100 mp și bunuri de uz casnic, cauza probabilă a incendiului fiind scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri proprietarului, care a suferit atac de panică, ulterior refuzând transportul la spital.



* * *
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al județului Vrancea reaminteşte cetățenilor principalele reguli și măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea unor astfel de evenimente nedorite:

✓ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
✓ Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, aerotermă, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea;
✓ Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
✓ Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
✓ Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
✓ Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent;
✓ Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (radiator, frigider, reşou, aerotermă, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
✓ Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
✓ Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;

​Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.