Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a făcut în 10 luni ce n-a făcut Oprișan în 28 de ani! Ștefan a urgentat toate etapele premergătoare construcției Autostrăzii Moldova A7.

Ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, deputatul Ion Ștefan, a participat în acest an la peste 20 de ședințe ale comisiei de lucru din cadrul Ministerului Transporturilor care se ocupă de viitoarea Autostradă Moldova (A7).

Ion Ștefan a urgentat multe din etapele premergătoare începerii lucrărilor, astfel că în ultimele săptămâni mai multe utilaje ale firmelor specializate autrecut la studiile geo-tehnice necesare în această perioadă și la întocmirea actelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism. În tot acest timp, Marian Oprișan s-a autoizolat în căsoaia de la Bolotești, de teama COVID-uluiprobabil, absentând de la toate ședințele CJSU Vrancea, și a ordonat publicarea unor comunicate de presă în care se laudă cu ceea ce… nu a făcut de când estela putere în Vrancea. Adică de 28 de ani.

Practic, în 10 luni, ministrul Ion Ștefan a realizat pentru Autostrada Moldova ce nu a făcut Oprișan în 28 de ani! Documentele aflate la ministerul de resort demonstrează clar acest lucru! Ieri, Marian Oprișan a emis un comunicat de presă în care se laudă că a reușit săiasă din sechestrarea autoimpusă în corabia de la Bolotești pentru a semna un certificatde urbanism referitor la segmentul de autostradă Focșani – Bacău. Legal, Oprișan era obligat să semneze documentul respectiv pentru că încă mai estepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.

Întrebarea logică este de ce nu a semnat Oprișan certificatul de urbanism în perioada 2013 – 2019, deși a avut Guvern PSD la dispoziție!? Răspuns: pentru că PSD nu a făcut nimic concret să se ajungă în etapa certificatelor de urbanism!

Ce a uitat Oprișan să spună în comunicat este că absolut toate demersurile pentru ase ajunge în această fază a emiterii certificatelor de urbanism (Focșani –Buzău și Focșani – Bacău) au fost făcute de Guvernul liberal condus de LudovicOrban în ultimele 10 luni, cu implicarea activă săptămânală a ministrului Ion Ștefan,cel care a participat la toate ședințele derulate de către Ministerul Transporturilor, gestionând situația la fața locului, cu responsabilii din Guvern și cu reprezentanții firmelor care se ocupă de prima parte a proiectuluice vizează Autostrada A7.  Concluzionând, după 28 de ani de baronat în Vrancea, timp în care a avut aproape 20 de ani, laputere, partidul pe care îl reprezintă (PSD) și după ce i-a mințit pe vrânceniîn 2013 spunând că în doi ani de zile Focșaniul va avea autostradă, MarianOprișan se laudă astăzi ca a dat o… semnătură pe un act solicitat de firmaproiectantului care lucrează pentru Autostrada Moldova A7.

Citește și:   Ion Ștefan a vizitat investițiile derulate la Pufești prin programul PNDL

Oprișan și gașca de parlamentari vrânceni PSD din Senat și din Camera Deputaților nu aufăcut nimic concret pentru a se ajunge în această etapă a proiectului deanvergură derulat astăzi de Guvernul PNL. A fost nevoie de un Guvern PNL și de implicarea personală a ministrului vrâncean Ion Ștefan pentru începereaefectivă a lucrărilor premergătoare etapelor de realizare a Autostrăzii Moldova(A7).

Departament Comunicare PNL Vrancea, 10 septembrie 2020

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.