Ședință extraordinară de Consiliu Local, marți, 5 noiembrie. Vom avea parte de un nou duel la distanță între Misăilă și Oprișan?

Consiliul Local al Municipiului Focşani a fost convocat în şedinţă extraordinară pentru data de 5 noiembrie 2019, la orele 16.00, la Ateneul Pastia. Ședința este publică. Proiectele de pe ordinea de zi:

* proiect de hotărâre privind aprobarea transferului la cerere, a doamnei Pascaru Carmen, consilier juridic gradul I în cadrul Aparatului permanent de lucru al Consiliului local al municipiului Focșani la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani;

* proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și statului de funcții pentru Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Focșani, cabinetului primarului și viceprimarii municipiului Focșani;

* proiect de hotărâre pentru completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului local al municipiului Focșani nr. 59/2007 privind aprobarea inventarierii și clasificării parcărilor și locurilor de parcare din municipiul Focșani, cu modificările și completările ulterioare;

* proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2019;

În ședința anterioară de CL, joi, 31 octombrie, a avut loc un conflict între primarul PSD Cristi Misăilă și grupul consilierilor PSD conduși de viceprimarul… UNPR Marius Iorga. Acesta a fost acuzat, indirect, de Misăilă, că dă curs unor ordine venite de la Consiliul Județean (n. r. – cu referire evidentă la Oprișan din punctul nostru de vedere).

Vreau să vă atrag atenția că ne supunem unui risc major. În situația în care nu se va aproba această modificare, toate procedurile de achiziții publice riscă să fie blocate la nivelul Primăriei Focșani. Termenul de 120 de zile este scadent pe 3 noiembrie. Putem renunța, veniți cu un amendament domnule consilier-viceprimar și spuneți cum ar vrea să sune această organigramă să putem să mergem mai departe. Dar să veniți cu argument legal. Dacă nu, vă convoc în ședință de îndată în fiecare zi. Nu îmi permit, ca primar al municipiului Focșani, indiferent de mofturile cui sunt din acest județ, să suspend un proces de achiziție și să închid primăria că nu se dorește nu știu ce. Dacă nu, desființăm tot serviciul de achiziții și externalizăm acest serviciu. Se vine cu cuțitul pe sub masă”, au fost acuzațiile lui Misăilă la adresa lui Iorga.

Citește și:   Asociația Forestierilor din România (ASFOR) își exprimă dezaprobarea cu privire la modul în care activiștii de mediu promovează mesaje prin care instigă la ură, discriminare și duc în derizoriu munca cinstită a forestierilor

Misăilă a mai adăugat că nu vrea să facă paranghelie de Revelion și din acest motiv consilierii PSD sunt împotriva lui. De menționat faptul că timp de aproape 3 ani și jumătate Misăilă n-a avut nicio ieșire publică referitoare la parangheliile PSD, ba chiar a alocat sume foarte mari pentru acestea. În prezent, însă, aflându-se în conflict cu Oprișan, încearcă să puncteze politic, mai ales că șansele de a candida din partea PSD la alegerile din 2020 sunt extrem de reduse din punctul nostru de vedere. (Cristi IRIMIA)

Ce replici s-au mai spus la ședința de joi, 31 octombrie:

Marius Iorga: „Nu știu ce insinuați și nici nu mă interesează…”

Cristi Misăilă: „Era fair play domnule viceprimar, dacă vă pricepeți așa de bine și la asta, să veniți la mine și să discutați. Dialogați cu alte instituții, nu cu cine trebuie, nu cu cine sunteți plătit”.

Marius Iorga: „Faceți niște afirmații grave, domnule primar”.

Cristi Misăilă: „Domnule viceprimar, ușa mea a fost deschisă pentru toată lumea, dar acum văd că dumneavoastră deschideți alte uși, nu care trebuie”.

Marius Iorga: „În ultimul timp, nu prea ați fost disponibil”.

Cristi Misăilă (cu referire la neasfaltarea unor străzi): ”Văd că vreţi să faceţi parte din aparatul de specialitate al altcuiva. De la judeţ, de unde o fi, nu ştiu. Eu nu sunt nici turnător şi nu mă duc nici cu vorbele în altă parte. Educaţia o am mult mai bună decât a dumneavoastră. Eu nu m-am dus niciodată cu pâra şi cu trădarea. Cele 28 de străzi sunt în perioada de execuţie şi termenul de execuţie este de 26 de luni. Nu ştiu ce aţi făcut, aţi băut apă din opoziţie”.

Citește și:   Fănică Popa, primarul comunei Bolotești: ”Sărbătorile să vă găsească sănătoși. La mulți ani!”

Marius Iorga: „Am lucrat 6 ani la o firmă care a făcut străzi. Am 200.000 de km de asfalt pus. Pe străzile făcute a fost o mâzgăleală. Şi o să insist să facem o comisie, dacă nu suntem în stare noi şi o să vedem cum s-a turnat asfaltul ăsta. Nu e canalizare pentru ape pluviale, nu sunt gaighere. Știţi care este răspunsul: săpăm la primăvară şi turnăm iar asfalt. Incredibil. M-aţi jignit, aţi descărcat tot WC-ul pe mine”.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.