COMUNICAT DE PRESĂ: Măsuri de finanțare GAL Siretul Verde

Patru măsuri de finanțare din SDL GAL Siretul Verde își caută încă beneficiari, fiind deschise în cadrul unor apeluri de selecție cu depunere continuă, până la epuizarea fondurilor.

Oportunitățile de finanțare se adresează atât fermierilor din teritoriul GAL Siretul Verde cât și administrației locale sau ONG-urilor cu profil social care activează în cele 9 comunități locale care compun teritoriul GAL.

Măsurile pentru care se poate aplica în vederea finanțării sunt:

– M7/6B – Servicii sociale in teritoriul GAL Siretul Verde. Valoarea financiara disponibilă este de 46.107 euro, iar beneficiari pot fi UAT-uri sau ONG-uri care activează în domeniul social, întreprinderi sociale sau chiar GAL Siretul Verde daca nu exista interes din partea altor solicitanti. Pot fi finanțate înființarea, modernizarea şi/sau dotarea centrelor comunitare multifuncționale. Rata sprijinului pentru aceasta măsura merge până la 100% pentru investiții negeneratoare de venit sau generatoare de venit cu utilitate publică si de 90% pentru investiții generatoare de venit .

– M2/3A – Comert inovativ si piete locale in teritoriul GAL. Valoare disponibilă: 10000 euro. Pot fi beneficiari fermieri organizati din punct de vedere legal, grupuri si organizatii de producători agricoli, cooperative agricole. Sprijinul vizează investiţii tangibile şi/sau intangibile care vizează prelucrarea, comercializarea şi/sau dezvoltarea produselor agricole, precum și constructia de clădiri și/sau achizitionarea de mijloace de transport specializat/echipamente/ pentru depozitarea și expunerea produselor. Rata sprijinului este de maxim 50% din valoarea eligibila a proiectului.

– M4/5B – Ferme Verzi. Măsura se adreseaza entităților private care își desfășoară activitatea în domeniul agricol și are alocată suma de 100.000 euro. Rata sprijinului este de 50% din valoarea eligibilă a proiectului și poate ajunge până la 90% daca proiectele sunt implementate de forme asociative, tineri fermieri sau în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Pot fi finanțate investiții la nivel de ferma în domeniul realizării energiei regenerabile (hidro,solare,eoliene și energie termică, în condițiile în care nu este destinată vânzării) sau/și investiții în domeniul reducerii consumului de energie

Citește și:   Un urs a mâncat o vacă la Gura Caliței. Oamenii sunt în alertă!

– M11/6C – Banda largă, e-guvernare și operatiuni conexe. Măsura are o alocare de 22023.45 euro și se adresează entităților publice și private din teritoriul GAL pentru investiții precum: crearea sau modernizarea buclelor locale la punct fix; crearea rețelei de distribuție și crearea sau modernizarea buclelor locale; achiziția de echipamente și/sau programe IT pentru soluțiile de e-guvernare, eeducație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură; dezvoltarea de soft pentru toate domeniile aferente dezvoltării rurale (administrație, educație, mediu, social, economic, cultural etc.) și pentru soluțiile de e-guvernare, educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură; achiziția de soft, brevete, mărci, drepturi de autor. Rata sprijinului este de 100% pentru investiții negeneratoare de venit și de 90% pentru investiții generatoare de venit .

Informaţiile detaliate privind modalităţile de accesare a măsurilor din SDL pot fi obtinute accesând pagina www.siretulverde.ro, secțiunea Apeluri de selectie sau la sediul GAL Siretul Verde din comuna Garoafa, județul Vrancea, str. Principala nr. 29.

Grupul de Acțiune Locală Siretul Verde implementeaza, în cadrul Axei Leader din PNDR 2014-2020, Strategia de Dezvoltare Locala a teritoriului compus din cele 9 localităti componente: Ruginești, Pufești, Mărășești, Garoafa, Movileni (județul Galați), Vînători, Suraia, Biliești și Vulturu.

GAL Siretul Verde
30.12.2021

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.