ULTIMA ORĂ: 0,84% rata de incidență pe Focșani, dar multe școli solicită revenirea la cursuri în mod fizic abia de luni, 17 mai. Astăzi sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca elevii să revină în bănci începând de mâine, 12 mai!

UPDATE (Comunicat Prefectura Vrancea): „Cu privire la scăderea ratei de incidență a infectării cu virsului SARS-CoV-2 în Municipiul Focșani sub 1 la 1.000 de locuitori, în urma discuțiilor cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și raportat la instrucțiunile specifice de aprobare a scenariilor de funcționare, s-a concluzionat faptul că scenariile rămân supuse regulilor de aprobare la final de săptămână, în fiecare zi de vineri și rămân valabil aplicabile pentru toată săptămâna de curs.

Totodată, în săptămâna 10-14 mai sunt în desfășurare: Evaluarea Națională pentru clasele a IV-a și a VI-a precum și orele remediale după un program prestabilit, reluarea cursurilor din data de 12 mai putând crea o bulversare a elevilor și cadrelor didactice. Reprezentanții DSP Vrancea au precizat, de asemenea, că rata de incidență în scădere în Municipiul Focșani este una de moment și poate fi influențată de urmările Sărbătorilor Pascale, când populația s-a relaxat mai mult. Vineri, 14 mai 2021, CJSU Vrancea se va întruni în ședință și va adopta o hotărâre în acest sens, în funcție de evoluția ratei de incidență‟,

***

Informații de ultimă oră privind revenirea elevilor la școală în mod fizic. Astăzi, indicele COVID-19 pentru Focșani a ajuns la 0,84 %, de la 0,97 % ieri. Așadar, este îndeplinită condiția ca începând de mâine, 12 mai, elevii să revină în bănci.

Surprinzător, însă, unele școli doresc revenirea în bănci a elevilor abia de luni, 17 mai! Aceasta se pare că este concluzia trasă de autorități, în condițiile în care indicele pe Focșani a scăzut la 0,84%.

Un argument pentru revenirea elevilor în bănci de luni, 17 mai, este și faptul că pe 12 și 13 mai este programată evaluarea națională, motiv pentru multe școli consideră că programul ar fi și mai aglomerat și s-ar dori evitarea acestui lucru.

Citește și:   PNL: „A opta tranșă din ”Sprijin pentru România” a fost livrată în conturile a 2,5 milioane de români”

Concluzionând, în Focșani și în celelalte localități din județ unde rata de incidență este sub 1 % școala cu prezență fizică ar putea fi decisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea în ședința de vineri, 14 mai, cu aplicare de luni, 17 mai.

Revenim cu detalii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.