Dezastru pentru Halici. A rămas fără doi candidați. Pierde câteva mii de voturi

Încă nu a început oficial campania electorală și Nicușor Halici, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Vrancea, descoperă dezastrul din propriul partid: primari și viceprimari incompatibili, candidați propuși de organizația județeană, dar neacceptați de organizațiile locale, organizații întregi care părăsesc partidul, lupta pentru preluarea organizației județene de către Cristi Misăilă și exemplele ar putea continua.

Pe scurt, doi primari PSD au fost găsiți incompatibili de Agenția Națională pentru Integritate. Este vorba despre primarii Dorel Chitic din Mărășești și Ionel Lupu din Vânători, care nu vor mai putea candida la alegerile din iunie.

Cei doi se adaugă listei deschise de primarul traseist Adrian Banaurs de la Dumitrești, care a fost adus de Haici în PSD, dar nu este susținut de organizația locală a social-democraților.

Lucrurile merg prost și la Mera, unde viceprimarul actual și, probabil, viitor candidat la fotoliul de primar, a fost declarat colaborator al Securității. Situația este cu adevărat dramatică la Adjud, odinioară fief PSD unde, mare parte din organizație s-a alăturat lui Victor Roman, candidatul din partea Partidului Umanist Social Liberal la președinția CJ Vrancea.

Exemplul celor din Adjud a fost contagios și alte organizații PSD din localitățile vecine vor trece în curând la PUSL, lăsând fără voturi candidatul PSD. Deciziile neinspirate luate de fostul prefect, lupta pentru putere în interiorul partidului și haosul care s-a generalizat în organizația județeană a social-democraților îi macină sistematic voturile lui Halici și îi diminuează șansele de a se apropia de șefia CJ Vrancea.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.