Halici, într-o totală debusolare. Admite că „PSD nu mai este ce a fost”. „Vă vedem angajat pe camion la Umbrărescu dacă pierdeți alegerile?”

Fostul prefect Halici încearcă să se poziționeze și să „fure” voturi și de pe partea dreaptă a eșichierului politic. Așa se face că a acceptat o invitație la Vrancea 24, pentru un interviu de aproape o oră, alături de Sebi Oancea și Cătălin Stancu, în care a încercat multe eschive, având explicații neconvingătoare în chestiunile cu adevărat relevante pentru vrânceni.

Astfel, am aflat că „e bine că PSD nu mai este ce-a fost”. Admite, deci, că PSD-ul n-a fost un partid așa cum ar trebui să fie, un partid din care face parte, totuși, de aproape 10 ani, un partid care l-a propulsat în anumite funcții și prin intermediul căruia Oprișan l-a susținut politic de-a ajuns prefect de la un simplu secretar de comună (Păulești).

Aflat într-o evidentă debusolare, Halici e conștient că PSD nu mai e ce a fost și că e aproape imposibil să mai câștige ceva în județul Vrancea, cu primari pe care a încercat să-i impună chiar dacă știa, din poziția de prefect, că sunt incompatibili, într-o căutare disperată de candidați care să-i aducă voturi. În interviul de la Vrancea 24, Halici a recunoscut, cu nonșalanță, că doar asta primează la el – să ia voturi – fără să conteze oamenii pe care îi girează.

„Vă vedem pe camion la Umbrărescu dacă pierdeți alegerile?”, l-a întrebat Sebastian Oancea la un moment dat, după ce Halici a spus că la Umbrărescu salariul unui angajat este cât al unui prefect.

Explicațiile irelevante pe care le-a încercat au culminat cu greșelile gramaticale făcute: „nu a fost suficient de pozitivă (n. r. – pozitivă nu are grad de comparație)”, „expertiza (n. r. – pe care) care o am”, „discuția (n. r. – pe care ) care am avut-o la București”, „sunt atât de masochist” etc.

Halici l-a atacat pe Victor Roman, fostul său coleg de partid, despre care a spus că „se judecă cu CJ-ul. Are un business. N-am niciun stres că Roman va candida din partea PPUSL. Dacă ar ajunge președinte CJ ce interese ar apărea? Interesele vrâncenilor sau ale firmelor sale? Pe el însăși (sâc) se va apăra? A fost incompatibil la un moment dat Victor Roman”.

10 ani nu l-a deranjat Victor Roman, iar acum se leapădă de el. 10 ani nu l-a deranjat Mîndrilă, iar acum s-a lepădat de el. Acum Halici se leapădă de foștii lui colegi, doar pentru că urmează alegerile și vrea să puncteze electoral. Roman nu-i poate aduce voturi, Mîndrilă la fel. În schimb, Halici nu s-a lepădat de primarul penal de la Mărășești, Valerică Chitic, care are și o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI), decizie care-i este nefavorabilă. Deci Halici este obiectiv și principial doar atunci când îi convine.

Halici: ”În cazul în care Chitic va avea o decizie în instanță atunci voi lua o decizie”

A se observa că a spus că va lua o decizie! Nu a spus cu subiect și predicat că-l va da afară din partid sau că nu îl va mai lăsa să candideze! Decizia poate fi să-l lase să candideze. 🙂

Totodată, președintele PSD Vrancea a lansat și un atac la adresa celor care votează cu AUR: „Din păcate ăștia suntem ca popor. De aia prinde AUR la oameni”, a spus Halici.

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.