Elevii Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” au simulat un proces de drept civil sub îndrumarea conducerii Tribunalului Vrancea

La inițiativa conducerii Tribunalului Vrancea (președinte Dinu Jelea și vicepreședinte Iolanda-Lăcrămioara Bejenaru), în data de 12.04.2024, într-una din sălile de judecată ale Palatului de Justiție din Focșani s-a desfășurat un proces simulat de drept civil, având ca protagoniști elevii claselor a X-a și a XI-a de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza.

Sub îndrumarea doamnei judecător coordonator Georgiana-Gianina Zar, din cadrul Judecătoriei Focșani, elevii au soluționat o cauză având ca temă „defăimarea în mediul online”, aceștia îndeplinind rolurile de judecător, grefier, avocați, reclamant, pârâți și martori. Cu prilejul exercițiului desfășurat, tinerii au dobândit noțiuni despre specificul profesiilor juridice și despre respectarea dreptului la imagine al unei persoane și consecințele încălcării acestuia. În semn de recunoaștere a eforturile depuse pentru organizarea procesului, elevii au primit diplome de participare personalizate.

Tribunalul Vrancea transmite felicitări tuturor elevilor implicați și îi așteaptă, pe viitor, în sălile de judecată, în calitate de specialiști ai Dreptului!

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE din cadrul TRIBUNALULUI VRANCEA

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.