FABULOS! EXCEPȚIONAL: Echipa de robotică AICitizens (Colegiul Cuza Focșani), CAMPIOANĂ MONDIALĂ la Campionatul de Robotică din USA!!!

Performanță excepțională reușită de echipa de robotică „AI Citizens” de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Focșani. În urmă cu doar câteva minute (ora 02.10 în România), AI Citizens a cucerit titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, la Houston.

Finala a fost una dramatică: 2 la 1, după ce am fost conduși cu 1 – 0. În meciul decisiv am învins cu 400 la 374 un scor extrem de strâns la o astfel de competiție.

243 de echipe din toată lumea au participat la acest campionat mondial, alte câteva mii de echipe nereușind să se califice la competiția din Statele Unite ale Americii.

Echipa de robotică „AI Citizens” care s-a deplasat la Campionatul Mondial din Houston: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici, coordonați de profesorii îndrumători Tiberiu Oprea și Mihaela Victoria Oprea.

FELICITĂRI!!!

***

Informații de background:

Consiliul Județean Vrancea a alocat suma de 70.140 lei (net) necesară pentru participarea elevilor focșăneni la această competiție mondială, la Houston, în care au fost înscrise 243 de echipe din toată lumea. Înainte de plecarea la Houston, vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare i-a felicitat pe membrii echipei de robotică „AI Citizens“: „Vă felicit în numele tuturor consilierilor județeni și a tuturor vrâncenilor. Deși ați spus că nu vreți să fiți vedete, deja sunteți pentru noi. Vă așteptăm cu rezultate remarcabile și de la Campionatul Mondial!“.

Iată că, acum, echipa a cucerit cu titlul mondial!!!

Felicitări pentru performanța senzațională obținută!

Foto: Rami Stănilă (vedeta echipei României), în urmă cu 18 zile în sala mare a CJ, alături de Ionel Cel-Mare.

Echipa AI Citizens este cea care a făcut inclusiv macheta stațiunii Vizantea Livezi (foto în galerie):

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.