Studiul arheologic pentru Autostrada A 7, tronsonul Focșani – Bacău, se apropie de finalizare

Studiul arheologic pentru Autostrada A 7, tronsonul Focșani – Bacău se apropie de finalizarea sondajelor de diagnostic intruziv pe teritoriul județului Vrancea”, a anunțat ieri președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Ieri, ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, și primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, au fost pe teren pentru a discuta cu echipa de arheologi. Aceasta urmează să stabilească care sunt riscurile pentru patrimoniul arheologic pe acest tronson de autostradă. Așa cum am promis, alături de ministrul Ion Ștefan, Autostrada A 7 reprezintă o prioritate și ceea ce nu s-a făcut în ultimii 10 ani s-a realizat în câteva luni, în acest an”, a mai adăugat șeful administrației județene.
#AutostradaA7
#AutostradaMoldova
#DezvoltămVrancea

Unul dintre arheologii din echipa de la Adjud a precizat ieri: ”Facem din loc în loc sondaje mecanizate și manuale pentru a identifica potențialul zonei din punct de vedere arheologic, pentru a găsi eventualele situri în raport cu traseul arheologic”.

În plus, studiul de fezabilitate al autostrăzii A7, pe tronsonul Ploiești – Buzău a fost depus ieri la Ministerul Transporturilor.

https://fb.watch/1G8GiPHf_L/

Citește și:   FOTO: ACCIDENT în Focșani, la ”Big” în centru, noaptea trecută. Impact între un Audi și un Renault!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.