Studiul arheologic pentru Autostrada A 7, tronsonul Focșani – Bacău, se apropie de finalizare

Studiul arheologic pentru Autostrada A 7, tronsonul Focșani – Bacău se apropie de finalizarea sondajelor de diagnostic intruziv pe teritoriul județului Vrancea”, a anunțat ieri președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Ieri, ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, și primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, au fost pe teren pentru a discuta cu echipa de arheologi. Aceasta urmează să stabilească care sunt riscurile pentru patrimoniul arheologic pe acest tronson de autostradă. Așa cum am promis, alături de ministrul Ion Ștefan, Autostrada A 7 reprezintă o prioritate și ceea ce nu s-a făcut în ultimii 10 ani s-a realizat în câteva luni, în acest an”, a mai adăugat șeful administrației județene.
#AutostradaA7
#AutostradaMoldova
#DezvoltămVrancea

Unul dintre arheologii din echipa de la Adjud a precizat ieri: ”Facem din loc în loc sondaje mecanizate și manuale pentru a identifica potențialul zonei din punct de vedere arheologic, pentru a găsi eventualele situri în raport cu traseul arheologic”.

În plus, studiul de fezabilitate al autostrăzii A7, pe tronsonul Ploiești – Buzău a fost depus ieri la Ministerul Transporturilor.

https://fb.watch/1G8GiPHf_L/

Citește și:   Au început lucrările de asfaltare pe drumul național 2 M Focșani - Andreiașu. Ulterior, se va asfalta până la Nereju. Pe DN 2 N, asfaltarea a trecut de Bordești și a ajuns la Cândești!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.