73 de preșcolari vor beneficia de proiectul ”Educație antepreșcolară incluzivă pentru viitor”

Fundația „Zi Deschisă” a lansat marți, 27 aprilie, la Căminul Cultural din comuna Garoafa, proiectul ”Educație antepreșcolară incluzivă pentru viitor”.

La eveniment au participat Sorina Bucuraș, președintele Fundației Zi Deschisă, un reprezentant al Partidei Romilor Vrancea, dar și primarul comunei Garoafa, Laurențiu Diaconu. De acest proiect vor beneficia 73 de copii din regiunea Sud-Est, din grupurile cu risc de părăsire timpurie a școlii. Comuna Garoafa a fost aleasă pentru că este foarte aproape de Focșani, dar și de Mărășești. Activitățile se vor desfășura în principal în comuna Garoafa, unde se va realiza înființarea și funcționarea unității în care se vor oferi servicii de educație timpurie antepreșcolară.

Se urmărește creșterea șanselor de educare a 73 de copii ca urmare a participării la serviciile de educație. Din cei 73 de copii cu vârste între 0 și 2 ani se preconizează că 23 vor fi de etnie rromă. Proiectul va genera efecte pozitive prin creșterea gradului de educare a preșcolarilor și consilierea celor care au în grijă copilul cu părinți plecați la muncă în străinatate. Valoarea proiectului este de 3.226.246,34 lei, iar perioada de implementare este 30 luni (02.04.2021 – 30.09.2023).

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.