Primarul comunei Răstoaca, David Chiriță, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, privind un raport de incompatibilitate

Primarul comunei Răstoaca, David Chiriță, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, în dosarul în care ANI îl acuza de incompatibilitate. Decizia ÎCCJ este definitivă!

Instanța supremă s-a pronunțat ieri admițând recursul formulat de primarul liberal împotriva sentinței date de Curtea de Apel Galați, prin care aceasta respinsese acțiunea formulată inițial împotriva raportului emis de Agenția Națională de Integritate, pe 29 martie 2016.

Primarul David Chiriță a înființat în urmă cu mai mulți ani o firmă însă nu a avut niciun fel de activitate în cadrul ei, nu a încheiat niciun contract, nici măcar nu a avut un cont bancar deschis.

În calitate de ales local, viceprimar al comunei Răstoaca, David Chiriță s-a retras din firmă după doar 5 luni de la înființarea acesteia, însă Agenția Națională de Integritate a considerat că este în incompatibilitate.

În mod ciudat, Curtea de Apel Galați a respins, la fond, acțiunea primarului, în raport cu punctul de vedere al ANI. ”Din fericire, Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut dreptate. Nu am fost în incompatibilitate nici măcar o secundă. Analiza situației de drept a fost interpretată corect de judecătorii Înaltei Curți, astfel că după ani de zile s-a restabilit adevărul, iar raportul de evaluare al ANI a fost anulat”, a precizat edilul comunei Răstoaca. (Cristian PAVEL)

Citește și:   ALERTĂ! DEBRIDAT sirop pentru copii, retras urgent din farmacii. Ce garanții să avem în ceea ce privește vaccinurile complexe, dacă un simplu sirop se dovedește a fi cu probleme?

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.