Vineri spre sâmbătă noapte, în jurul orei 01.30, un apel 112 anunța producerea unui accident rutier pe Drumul Național 2 European 85, în localitatea Pufești. Echipajul din cadrul Serviciului Rutier a găsit un autoturism care a intrat în coliziune cu un pod din beton apoi a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe cupolă, pe sensul opus de mers.
La locul producerii accidentului rutier au intervenit și colegul lor, agent șef principal Zaharia Georgică (în fața locuinței căruia s-a produs accidentul) și elevul la Școala de agenți de poliție Câmpina, Iorga Alin, după ce zgomotul puternic produs în urma coliziunii i-a alertat.
Și pentru că în astfel de situații secundele sunt extrem de importante, cei doi, alături de persoanele care au sărit să dea o mână de ajutor, au reușit să liniștească fiul de 3 ani al femeii care se afla la volan, încarcerată, și apoi să o scoată din autoturismul care risca să ia foc.
Mama și fiul au fost preluați de ambulanță fiind răniți ușor.
Scaunul auto pentru copii și centura de Siguranță salvează vieți!
Mulți soferi consideră centura de siguranță incomodă sau chiar inutilă. Din păcate, aceștia consideră că stilul lor de a conduce este foarte bun, iar accidentele rutiere îi vor ocoli, așa că aleg adesea să poarte centura de siguranță doar atunci când trec pe lângă echipajele de poliție rutieră.
Indiferent cât de bine conduce o persoană, pot să apară situații neprevăzute, precum neacordarea de prioritate a unui vehicul, iar centura de siguranță poate salva vieți în cazul unui impact major!
Portul centurii de siguranță este o obligație, dar și un drept:dreptul la viață!
Știm cât de greu este să convingi un copil mic să accepte să stea în scaunul auto. Însă nu trebuie să existe loc de negociere!
Cu siguranța și cu sănătatea nu trebuie să negociați!