Polițiștii vrânceni fac pregătire specializată pentru a-i putea dovedi pe infractori

Biroul Pregătire Profesională este structura de specialitate recent înființată la nivelul I.P.J.Vrancea care gestionează și coordonează activitatea de formare profesională inițială și continuă a polițiștilor din cadrul instituției.

Principalele atribuții sunt perfecționarea pregătirii profesionale a polițiștilor dar și coordonarea și evaluarea pregătirii în domeniul intervenției polițienești pe patru componente esențiale: pregătirea tactică, pregătirea în domeniul educației fizice și autoapărării, pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare și pregătirea în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu.

Obiectivul principal al structurii îl reprezintă creșterea nivelului de pregătire a polițiștilor pentru atingerea standardelor de performanță necesare îndeplinirii cu succes a tuturor misiunilor.

Astfel, pentru susținerea acestui obiectiv, a fost formată o echipă de instructori sportivi, polițiști cu rezultate remarcabile la competiții sportive naționale dar și internaționale în sporturi ca : taekwondo, judo, karate, kickboxing.

De asemenea, se află în desfășurare concursuri pentru ocuparea, prin încadrare directă, a două posturi de ofițeri de poliție având ca specialități educaţie fizică şi autoapărare precum și conducere auto în regim prioritar şi defensiv.

Activitatea biroului este coordonată în prezent de către Adrian Dochioiu – ofițer de poliție în cadrul IPJ Vrancea, absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, promoția 2000-2004. Ulterior absolvirii Academiei, a urmat mai multe forme de pregătire post-universitară, respectiv Relații Internationale (2005) și Masterat “Managementul activităților de ordine publică și siguranță națională” în cadrul Academiei de Poliție.

A absolvit Cursul de Monitori Poliție Civilă ONU-Limba Engleză și Cursul de instructori sportivi arte marțiale la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul MAI. De asemenea, a absolvit cursurile CNFPA, Școala Națională de Antrenori cu specializarea Taekwondo WT, cursul internațional pentru maeștri taekwondo, organizat de Academia Mondială de Taekwondo – KUKKIWON din Seul, Republica Coreea, 2015.

Citește și:   Ministrul liberal al Dezvoltării a anunțat asigurarea fondurilor pentru programele PNDL și PNI

Creșterea nivelului de profesionalism și de eficiență al polițiștilor vrânceni este dezideratul acestei noi structuri iar pentru îndeplinirea lui au fost puse la dispoziție toate mijloacele necesare.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.