1200 de sancțiuni și 81 de permise reținute în minivacanța de Paște

În contextul minivacanței de 1 Mai și de Paști, polițiștii din Vrancea au fost la datorie, pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni. Aproape 1.500 de persoane au fost legitimate în cadrul filtrelor rutiere și peste 590 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, au fost aplicate peste 1200 de sancțiuni și reținute 81 de permise de conducere.

Peste 1.000 de poliţişti vrânceni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa prilejuită de 1 Mai și de Paştele ortodox să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Vrancea să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 30 aprilie – 6 mai a.c., au acționat zilnic, peste 80 de patrule pedestre sau auto.

Au fost desfășurate 57 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 46 de filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 1481 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate 590 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Polițiștii vrânceni au intervenit la 336 de evenimente, dintre care 280 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate 128 de infracțiuni, dintre care 65 contra persoanei, 26 contra patrimoniului, 16 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 20 infracțiuni de altă natură.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 27 de persoane, cercetate pentru comiterea de infracțiuni, fiind depistate două persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii din Vrancea au aplicat 1209 sancțiuni contravenționale, în valoare de 381.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 81 de permise de conducere, dintre care 15 ca urmare a consumului de alcool sau alte substanțe interzise, 49 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii din Vrancea vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile călătoresc, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.