DSP Vrancea susține că și-a îndeplinit rolul în stabilirea scenariilor de începere a noului an școlar

Direcția de Sănătate Publică Vrancea face precizarea că, în toată această perioadă, personalul medico-sanitar desemnat din cadrul instituției, aflat în coordonarea directorului executiv adjunct, a făcut parte din comisiile constituite la nivel județean, în vederea analizei de risc epidemiologic și evaluare a condițiilor de desfășurare a orelor de curs din toate unitățile de învățământ din municipiul Focșani și din județ.

Analiza de risc epidemiologic efectuată de DSP Vrancea a fost înaintată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea din care a rezultat rata de incidență pentru perioada 31 august – 06 septembrie 2020 și a fost avizată macheta cu scenariile posibile de desfășurare a cursurilor pentru săptămâna 14.09 – 18.09.2020.

Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, DSP Vrancea a contribuit la stabilirea scenariilor de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, precum și faptul că acestea vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educației și cercetării. Astfel, din cele 452 de unități de învățământ existente în județul Vrancea, 371 se încadrează în scenariul 1 (verde), iar 81, în cel hibrid.

De asemenea, s-a hotărât ca rata de incidență a cazurilor aferente măsurilor prevăzute să se analizeze săptămânal, la nivelul județului și al fiecărei localități. Totodată, hotărârile CJSU Vrancea privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Director executiv DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez

Citește și:   GAL Podgoria Panciu: ANUNȚ privind prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor pentru Măsura M6/6B - ”Integrarea minorităților locale”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.