EXCLUSIV: ”Nu pot să o trezesc pe doamna doctor care este de gardă. Doarme! Este ZOMBI și nu cred că vreți să o vedeți astfel!” Asta i-a transmis o asistentă medicală de la Spitalul Județean din Focșani fiicei unei paciente!

Un medic de la Infecțioase a jignit o pacientă după ce, inițial, asistenta medicală i-a transmis că trebuie să aștepte să vină un alt medic sau… să se trezească medicul de gardă. S-a întâmplat vineri, 4 octombrie.

Ajunsă la Urgențe, pentru a doua oară în viața ei, la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, pentru că nu mai putea respira și simțea cum se sufocă, o femeie de 62 de ani, Mariana Z., a avut neplăcuta surpriză să fie luată la ceartă de către medicul de gardă de la Infecțioase, după ce fiica femeii a avut ”tupeul” să-i ceară asistentei să o trezească din somn.

La Urgențe am ajuns cu mama în jurul orei 3.30 – 3.45, vineri, 4 octombrie. Doar dacă simte că moare mama apelează la mine. Deci era ceva grav. La Urgențe totul a decurs normal, mama mea primind asistență medicală (perfuzii, analize etc.) deoarece se afla într-o stare extrem de rea. Problemele au apărut la Secția de Infecțioase, acolo unde am fost trimise de la Urgențe. În jurul orei 5.45 am intrat pe secție la Infecțioase, respectând practic recomandarea primită de la Urgențe. Deci nu ne-am dus de capul nostru, am fost trimiși pentru că ni s-a transmis că nu mai este de competența celor de la Urgențe. Dacă nu era ceva grav, ne-ar fi trimis acasă”, ne-a declarat Mihaela S., fiica pacientei de 62 de ani.

Redăm, acum, dialogul incredibil avut de fiica bolnavei și asistenta medicală de la Infecțioase (ora 5.45, vineri 4 octombrie), dar și dialogul (mai mult monologul) dintre doctorița de gardă și femeia de 62 de ani:

Citește și:   Opt generații în 50 de ani: anul 2024 la Volkswagen este dedicat modelului Golf

Fiica bolnavei: ”Am venit cu mama la dvs. Am fost trimise de la Urgențe. Mama se sufocă, nu mai poate respira. Este și răcită și probabil din cauza vârstei are niște complicații respiratorii”

Asistenta medicală: ”Da, vă trec în registru. După care trebuie să așteptați să vină medicul”

Fiica bolnavei: ”Cât trebuie să mai așteptăm?”

Asistenta: ”Medicul vine pe la 7 – 8 probabil. Deci cam o oră și ceva maxim două ore”

Fiica bolnavei: ”Dar nu aveți medic de gardă?”

Asistenta: ”Avem, dar doamna doctor doarme și nu pot să o trezesc”

Fiica bolnavei: ”De ce nu puteți? Nu-i normal să o treziți având o bolnavă venită de la Urgențe care trebuie consultată de un specialist?”

Asistenta: ”Doamna doctor este zombi. Dacă o trezesc acum nu cred că vreți să o vedeți așa…”

Fiica bolnavei: ”Este meseria ei, iar o gardă trebuie respectată. De aceea se și numește medic de gardă. Să asigure urgențele, să vadă pacienții…”

După alte câteva minute de discuții, asistenta a cedat și s-a dus să o trezească pe doctorița de gardă care dormea într-un cabinet la etaj. A revenit la parter:

Asistenta: ”Haideți sus. Doamna doctor a acceptat să vă vadă!”

Au urmat apoi o serie de reproșuri primite de pacienta de 62 de ani din partea medicul de gardă:

Medic de gardă: ”Nu aveai ce să cauți la mine. Nu ai nimic grav. Cred că ai probleme cu capul… Ar trebui să refuz să te consult. Cei de la Urgențe nu sunt capabili să-ți dea un tratament?”

Bolnava: ”Cei de la Urgențe și-au făcut datoria. Ei m-au trimis la Infecțioase, nu am venit eu la dvs. din proprie inițiativă”

Citește și:   FOTO. ULTIMA ORĂ: Accident pe centura Focșaniului, între Dedeman și Carrefour. Evitați zona!

Medic de gardă: ”Eu am nevoie la mine de pacienți care stau să moară, nu de pacienți ca tine… ”

Într-un final, după altă serie de reproșuri, i-a dat un tratament, prescriindu-i o rețetă.

Aceasta este pățania unei femei din Focșani care a ajuns pentru a doua oară la Urgență în viața ei. De două ori în 62 de ani a îndrăznit să-i deranjeze pe medicii de la Spitalul Județean din Focșani, iar experiențele nu au fost plăcute deloc.

Nu vrem să dăm în presă numele doamnei doctor care era de gardă la Infecțioase. Vrem doar să tragem un semnal de alarmă asupra comportamentului unor medici. Suntem convinși că cei mai mulți dintre doctori tratează pacienții corect, cu respect. Însă există și cadre medicale care lasă de dorit. Iar aici conducerea spitalului ar trebui să ia măsuri. Sunt convinsă că în fiecare spital din România conducerea știe cine-și face datoria și cine nu. Iar puterea este acolo, nu la pacient”, a precizat pentru Ediție de Vrancea fiica pacientei care a trecut prin incidentul neplăcut. (Teodor PETRICEANU)

–––––––––––––––––––––––––––
PUBLICITATE

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.