Conducere militară la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, după ce Mîndrilă a fost internat la Infecțioase, figurând acum în concediu medical! UPDATE: Cătălin Bunghez și Dragoș Cozma sunt noii șefi ai DSP Vrancea!

Constantin Mîndrilă nu mai conduce Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (foto Mediafax – jos) anunțând că șeful Spitalului Militar din Brașov, Alexandru Keresztes, va conduce managementul unității. Decizia vine la patru zile după ce Mîndrilă a fost confirmat cu COVID-19, într-o perioadă în care cel puțin 18 cadre medicale care lucrează în unitatea spitalicească au fost depistate cu COVID-19, iar alte câteva zeci sunt suspecte.

Comandantul Spitalului Militar ”Regina Maria” din Brașov, Alexandru Keresztes, alături de Bianca Ramona Andoni, medic specialist la Spitalul Militar Focșani (epidemiolog) vor fi în fruntea spitalului județean..

Ca primă intenţie, având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 – managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar„, a declarat ministrul Sănătăţii astăzi, la Focșani.

Conform informațiilor pe care le deținem, Mîndrilă este acuzat că nu a gestionat profesionist activitatea Spitalului Județean, protocoalele și procedurile nefiind respectate ca la carte. În plus, există suspiciuni că achizițiile făcute de Mîndrilă în ultimele două luni (cel puțin) sunt cu probleme, la prețuri mult mai mari.

În 2017, Mîndrilă și alți patru angajați de la spital au fost condamnați de Curtea de Apel Galați să plătească sute de milioane de lei vechi prejudiciu pentru un contract de consultantă care nu era necesar, așa cum a decis Curtea de Conturi în urma unui control.

Citește și:   1 octombrie 1968, ziua în care a fost înființat Grupul de Pompieri Vrancea

Mîndrilă a mai fost demis de două ori din funcția de manager, dar a revenit de fiecare dată în fotoliul de director. Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, și-a manifestat de multe ori susținerea față de Mîndrilă, deși acesta fusese condamnat penal definitiv pentru furt de conserve din rezervele sinistraților, în urmă cu mai bine de 10 ani. (Teodor PETRICEANU)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.