ULTIMA ORĂ: Halici a refuzat confruntarea directă la TV cu Dragoș Ciobotaru, contracandidatul său la președinția CJ Vrancea

Președintele PSD Vrancea o ține în brațe în continuare pe doctorița Rodica Ifrim, manager al Spitalului Județean din Focșani, deși aceasta are 6 plângeri penale pentru malpraxis.

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc prima și singura confruntare televizată în direct între Dragoș Ciobotaru (PNL) și Nicușor Halici (PSD), în vederea alegerilor locale din 9 iunie. Confruntarea nu va mai avea loc după ce Halici a refuzat dezbaterea, deși la începutul campaniei electorale echipele celor doi candidați au confirmat acceptul liderilor pentru confruntarea directă la TV. E clar că Halici se teme de Dragoș Ciobotaru, pentru că liderul PNL a făcut în ultimii 8 ani zeci de proiecte de peste 50 de milioane de euro, fiind un primar de top în România. Iar Halici nu are cu ce să iasă în față…

În schimb, echipa PSD a început de vreo câteva zile, atacuri neasumate direct pe anumite canale online la adresa lui Ciobotaru. În lipsa unor argumente în favoarea lui Halici și disperați că acesta va pierde duminică, oamenii social-democratului au început să trucheze filmulețe pe internet și să publice informații nereale despre președintele PNL Vrancea.

Foto: Doctorița Ifrim, protejat alui Halici, alături de Ciolacu, Misăilă și medicul Onia (candidat pe lista PSD, cercetat și el într-un dosar penal)

Informații-bombă despre dosarele penale ale doctoriței Ifrim

Între timp, ziarul nostru a aflat noi informații despre oamenii cu care s-a înconjurat Nicușor Halici și pe care i-a susținut sau promovat în anumite funcții. Unul din cazuri se referă la numirea doctoriței Rodica Ifrim în funcția de manager al Spitalului Județean din Focșani. Rodica Ifrim a venit la Focșani de la Tg. Mureș, și acolo și aici având mai multe conflicte cu colegii medici.

Interesant este faptul că în acest moment, managerul spitalului are multe dosare de malpraxis în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Procurorii au în lucru mai multe sesizări, de la șase foste paciente care o acuză pe Rodica Ifrim că nu și-a făcut datoria cu responsabilitate. Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Vrancea, sub coordonarea procurorilor, urmează să finalizeze cercetările în aceste dosare. Din motive de GDPR nu vom publica numele femeilor care o acuză de malpraxis, însă vom preciza că una din tinere și-a pierdut copilul care urma să se nască.

Cel puțin din aceste motive de suspiciune cu privire la modul în care și-a făcut meseria de medic obstetrică-ginecologie, dar și pentru că ulterior a fost dovedită cu probleme de integritate (n-a renunțat la consultațiile la clinice private după ce a fost numită manager), medicul Rodica Ifrim ar fi trebuit retrasă din funcție. Iar Nicușor Halici ar fi trebuit să se delimiteze de ea, până când justiția se va pronunța cu privire la vinovăția sau nevinovăția doamnei doctor.

De ce nu a făcut Nicușor Halici acest lucru? Poate pentru că pe vremea când era președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților și-a legat numele de un proiect de lege în urma căruia peste 20.000 de condamnați penal, între care 500 de infractori periculoși, au beneficiat de prevederile recursului compensatoriu, fiind eliberați din pușcării. În scurt timp, unii din cei eliberați au comis infracțiuni grave, precum violuri sau crime. Celebrul recurs compensatoriu a fost abrogat ulterior, după un proiect de lege inițiat de PNL și votat în Camera Deputaților. Când ești legat de astfel de proiecte în favoarea infractorilor, parcă nu consideri un capăt de țară dacă o lași pe doctorița Ifrim manager în continuare, nu? (A. G. I.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.