Congresul PPE se va desfășura în România, săptămâna viitoare. Peste 1500 de delegați din 44 de țări vor veni la București.

*****************************

În perioada 6 – 7 martie, la București se va derula un eveniment de amploare la care au fost acreditați peste 600 de ziariști, congresul fiind organizat de Partidul Național Liberal.

Practic, este vorba despre cel mai important eveniment politic al Europei înainte de alegerile europarlamentare, Partidul Popular European fiind cel mai mare partid din Parlamentul European (177 membri).

”La eveniment vor participa 13 șefi de state și de guvern, peste 1500 de delegați din 44 de țări. Vor fi trei zile în care vor avea loc dezbateri despre viitorul continentului nostru, Congresul PPE din acest an stând sub semnul nevoii de a fi uniți, solidari în a răspunde provocărilor interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană”, se arată în mesajul liberal referitor la acest congres.

Europarlamentarii Partidului Popular European au transmis recent că au eliminat din Legea de restaurare a naturii mai multe prevederi care împovărau fermierii, precum prevederea de a lăsa 10% din terenul agricol nelucrat.

”Totodată, europarlamentarii PPE s-a opus cerințelor nerealiste privind reducerea pesticidelor de către fermieri și a apărat interesele industriei și consumatorilor din România, opunându-se deciziei privind interzicerea automobilelor cu ardere internă din 2035, decizie care ar fi avut un impact financiar puternic pentru mediul privat din România și ar fi dezavantajat și cetățenii români. Trebuie spus că socialiștii și Grupul Renew au votat în Parlamentul european condiții nerealiste pentru fermierii români și au fost pentru interzicerea mașinilor cu ardere internă”, au mai arătat europarlamentarii PPE.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.