VIDEO. E OFICIAL! Drumul Național 2 L Soveja – Lepșa (16 km), refăcut integral! Lucrările debutează în noiembrie, după 15 ani de la închiderea tronsonului!

Drumul național dintre Soveja și Lepșa (16 km), va firefăcut în totalitate, după demersurile făcute de Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, candidat PNL la Primăria Focșani și senatorul Cătălin Dumitru Toma, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. După 15 ani în care Oprișan nu a fost în stare să repare drumul respectiv, deși a avut ani la rând guvernare PSD la București, iată că Toma și Ștefan au determinat Guvernul Orban să finanțeze reabilitarea celor 16 km.

Ieri, la Soveja, ministrul Ion Ștefan și senatorul Cătălin Dumitru Toma au fost la evenimentul de predare a amplasamentului către constructorul drumului, la eveniment participând reprezentantul Lemancons, dar și directorul de la Drumuri Naționale Vrancea, inginerul Marian Paraschiv.

Lucrările efective vor începe în luna noiembrie, până atunci urmând să fie finalizată etapa de proiectare, aceasta fiind redusă de la 6 luni la 3 luni.

Sunt mulțumit de faptul că ați reușit comprimarea termenului de realizare a proiectului. Există finanțare pentru acest drum. Există posibilitatea să ducem acest drum în programul de finanțare din fonduri europene, în partea a doua. Trebuie să venim cu proiecte viabile de interes local, județean și local, iar acesta este unul dintre proiectele la care ținem foarte mult. Acesta proiect va duce la revitalizarea turismului și se vor crea locuri de muncă în domeniu”, a precizat Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice.

Senatorul Cătălin Dumitru Toma a afirmat că este absurd ca un drum național atât de important să fie închis de către autorități. ”Este trist ca în 2020 pe un drum național să fie un indicator pe care să scrie ”Închis”. Și nu a scris cineva cu graffiti, au scris chiar autoritățile”, a declarat Toma.

La eveniment a fost prezent și Ionuț Filimon, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Soveja, cel care în ultimii doi ani a explicat săptămânal oamenilor locului cum poate schimba fața comunei. Reabilitarea drumului de la Soveja la Lepșa va fi făcută de asocierea de firme Lemacons, Trameco și Citadina 98, cu două firme subcontractante, Artera Proiect și Consitrans. Contractul pentru proiectare și lucrări a fost deja semnat acum o lună, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Investiția trebuie realizată în termen de doi ani, însă constructorul a spus că va finaliza lucrările într-un an și jumătate.

 

 

 

Material comandat de PNL Vrancea. Realizat de Motivus Media. Cod mandatar financiar: 21200012.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.