ADIO mașini cu volan pe partea dreaptă în ROMÂNIA! Decizie anunțată de RAR!

Comunicatul dat astăzi de RAR este fără echivoc, după statisticile care arată că în 25 de accidente mortale cu implicarea unor mașini cu volan pe dreapta, 24 de șoferi care conduceau astfel de autoturisme au fost vinovați.

Dat fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm şi cu această ocazie că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile. 

De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta provenite din UK vor fi tratate asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România. În ceea ce priveşte autovehiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi care sunt deja înmatriculate în România, menţionăm că nu există în acest moment nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă„, precizează Registrul Auto Român, într-un comunicat de presă.

Decizia a fost salutată și de către senatorul liberal de Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, cel care atrăgea atenția asupra pericolului din trafic încă din luna mai a anului 2018, solicitându-i un răspuns pe această temă premierului PSD de la acea vreme, Viorica Dăncilă. ”Răspuns care nu a venit deloc din păcate. Acum, mă bucur că se ia această decizie, pentru că nu putem rămâne indiferenți la accidentele mortale în care sunt implicate mașinile cu volan pe partea dreaptă. Oprirea acestor mașini, de la înmatriculare, este un lucru benefic”, a precizat președintele PNL Vrancea. (Teodor P.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.