Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: ”Autostrada Moldova este proiectul principal finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență!”

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a declarat aseară la Digi 24 că proiectul construirii Autostrăzii A7 Moldova (Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani) este principalul obiectiv finanțat prin PNRR care va fi făcut în anii următori. Autostrada trebuie finalizată până la 31 decembrie 2026, conform prevederilor din PNRR.

Autostrada A7 va avea perdele forestiere și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Ghinea este coleg de partid cu Corina Atanasiu (USR), secretar de stat în MIPE, cea care afirmase recent că autostrăzile nu vor putea fi finanțate prin PNRR. Atanasiu a fost contrazisă de mai mulți oficiali români, de la premierul Florin Cîțu, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, deputatul Ion Ștefan și alți membri ai Guvernului, nemulțumiți de declarațiile false ale fostei candidate la Primăria Focșani.

Fostul senator PNL Cătălin Toma și deputatul PNL Ion Ștefan au fost printre cei mai fermi în susținerea construirii Autostrăzii Moldova, ex-ministrul Dezvoltării participând la toate ședințele săptămânale legate de A7, în anul 2020, dar și în 2021, dând astfel un impuls tuturor factorilor care aveau atribuțiuni în sensul derulării procedurilor premergătoare construcției efective (studii geo-tehnice, studii de fezabilitate etc.).

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.