Moș Ion Roată, cetățean de onoare al comunei Câmpuri

La 140 de ani de la trecerea în eternitate a țăranului clăcaș Ion Roată, Consiliul Local al Comunei Câmpuri a votat acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare celui mai cunoscut fiu al localității. Evenimentul se va desfășura vineri, 18 februarie, în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 13:30, la Casa Memorială „Ion Roată”, cu evocarea personalității acestuia și va continua la cimitirul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Satul Gura Văii, Parohia Rotilești, unde preoții din parohiile Rotilești, Câmpuri 1, Câmpuri 2 și Valea Babei vor săvârși un serviciu religios de pomenire.

Momentul comemorativ de la cimitir, la care va participa și o gardă de onoare, este organizat la inițiativa Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu”. Felicitări autorităților locale care au făcut dreptate țăranului venit pe lume în 1806, pe Moșia Câmpuri, din Principatul Moldovei și a murit în 1882, într-o țară născută în 1859, numită România, la geneza căreia participase ca deputat în Adunarea ad-hoc din 1857, pentru care a primit Ordinul Național „Steaua României”! Manifestarea dedicată memoriei țăranului intrat în legendă este organizată în parteneriat cu Primăria Comunei Câmpuri, cu Școala Gimnazială din localitate și cele patru parohii ortodoxe amintite mai sus.

Citește și:   AVIZ autorităților! URGENȚA nr. 1 în Vrancea este cea legată de TRANSPORTUL DE PERSOANE! ”Cursele între Focșani și localitățile din județ ar trebui SUSPENDATE!”, susține unul dintre patronii care dețin o afacere de transport

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.