ULTIMA ORĂ: Vom avea alegeri în două tururi pentru primari!

FOTO:Premierul României, alături de parlamentarii PNL de Vrancea, sneatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, ministru în Executiv

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat în urmă cu puțin timp că Guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. „După cum bine știți PNL susține alegerea primarilor cu 50%+1 din voturi. În urmă cu câțiva ani de zile am inițiat un proiect de lege de îmbunătățire a modalității de alegere a primarilor. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de cod electoral pentru a împiedica introducerea în plen și adoptarea în Camera Deputaților. Ca tare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului. E vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățeni, pentru a avea legitimitate”, a precizat Orban, completând că a luat decizia asumării răspunderii pentru că ”nu mai este nicio șansă ca proiectul de lege să treacă de Parlament”. (Teodor PETRICEANU)

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Noul coronavirus face ravagii în secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Focșani. În tot acest timp, Oprișan e disperat să-l păstreze pe Mîndrilă în fruntea unității spitalicești!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.