Potrivit Ministerului Sănătății, masca NU este obligatorie și nici recomandată la orele de sport! Profesorii care obligă elevii să poarte masca la sport pot fi trași la răspundere, inclusiv penală, dacă elevii pățesc ceva!

Zeci de părinți au reacționat public semnalând că mai mulți profesori de sport din Vrancea îi obligă pe elevi să poarte măștile de protecție la orele de sport desfășurate fie în aer liber, fie în sălile de sport. În acest context, s-au făcut și sesizări la Ministerul Educației și Cercetării, pentru ca aceste abuzuri ale profesorilor în cauză să înceteze.

Conform Ordinului de ministru nr. 1494/2020 ”Orele de educaţie fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activităţi sportive care nu presupun efort mediu/intens, cu asigurarea obligatorie a distanţei fizice de minimum 1,5 metri, situaţie în care portul măştii nu este indicat”.

Profesorii de sport din Vrancea să respecte legea și să nu ne oblige copiii să poarte măști la orele de sport, acest lucru putând avea efecte grave asupra sănătății lor. De altfel, acei profesori care impun abuziv purtarea măștilor trebuie să știe că vor răspunde, inclusiv penal, pentru orice problemă/accident etc. care ar putea apărea”, ne-a precizat una din cititoarele ziarului nostru.

Totodată, într-un răspuns trimis Platformei Civice ”Împreună”, Ministerul Sănătății a admis că purtarea măștilor în timpul orelor de sport pot îngreuna respirația, cu problemele aferente care pot apărea urmare a acestui lucru.

 

Citește și:   Acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.