Cum justifică Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani ceea ce s-a întâmplat în ziua vizitei delegației PSD: ”S-au respectat regulile igienice de bază”. Comunicatul spitalului este plin de greșeli gramaticale: 11 la număr. Cel puțin 50 de comentarii negative au fost șterse!

Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani a publicat pe pagina sa de Facebook o reacție după cele întâmplate în timpul vizitei delegației PSD de duminică, 3 noiembrie. Cititorii noștri ne-au semnalat deja că administratorul paginii de Facebook a spitalului șterge comentariile negative referitoare la ceea ce s-a întâmplat. În prezent, DSP Vrancea a anunțat că efectuează un control după ce instituția a fost sesizată că s-au încălcat mai multe reguli de protecție a nou-născuților, același lucru urmând să-l facă și Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

Redăm postarea integrală a Biroului de Presă al Spitalului Județean (greșelile gramaticale NU ne aparțin, dar le-am corectat cu ROȘU, ca la școală):

”În data de 03.11.2019, o delegație oficială alcătuită din Primul Ministru al României, Ministrul Sănătății și Președintele Consiliului Județean Vrancea a vizitat Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon Focsani pentru a verifica investițiile în aparatura medicală și în reabilitarea si modernizarea spitalului, investitii de care unitatea sanitară a beneficiat in ultimii ani. În cadrul acestei vizite oficiale, a fost vizitată și Secția Neonatologie a spitalului, secție care a fost dotată cu aparatura medicală de ultima generatie, precum: incubatoare, ecografe, lămpi de fototerapie, monitoare functii vitale, pulsoximetre etc.

Din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegatiei in Sectia Neonatologie s-au respectat regulile de igiena de baza si masurile prevazute in ghidul de izolare a unitatii medicale pentru vizitare (n. r. – vizitarea) nou nascutului, membrii delegatiei echipandu-se si dezinfectadu-se (n. r. – dezinfectându-se) corespunzator. S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic si niciun membru al delegatiei nu prezenta semene (n. r. – semne) de boala. Vizita nu s-a efectuat in saloanele copiilor proaspat (n. r. – nou născuți e termenul standard. Bebelușii nu sunt legume sau fructe să fie… proaspete) nascuti. Salonul in care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viata, copii sanatosi, fara probleme de sanatate, care urmau sa fie externati.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea oferă detalii privind serviciile medicale din această perioadă!

Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost instiintate anterior de vizita delegatiei oficiale si li s-a cerut acordul pentru filmarea si fotografierea copiilor. Mamicilile (n. r. – Mămicile) nu au avut nicio obiectiune, ba chiar s-au aratat incantate de faptul ca doamele (n. r. – doamnele) ministru au ridicat in brate doi dintre copii (n. r. – copiii) care plangeau, considerand acest lucru ca fiind o reactie materna umana.

Vizita in Sectia Nou Nascuti (n. r. – credeam că e secția ”proaspăt” născuți 😀 ) a fost una scurta de aproximativ 5-7 minute. Dat fiind durata foarte scurta a vizitei oficiale in sectie, consideram ca masurile luate au fost cele corecte, timpul de contact fiind un factor esential in transmiterea unei infectii. Desi suntem in sezonul rece, numarul virozelor nu a impus pana acum masuri de restruictionare  (n. r. – restricționare) si masuri suplimentare de precautie.

Dupa prima zi de viata, mamele si personalul medical de ingrijire a nou nascutului sanatos nu poarta masca in contact cu acesta, decat daca prezinta semene (n. r. – semne) de boala.

Am fost acuzati ca nu lasam tatii sa isi vada nou nascutii in salon, diferenta este ca familia se prezinta in primele minute dupa nastere, moment in care nou nascutul inca isi face tranzitia la viata extrauterina fiind vulnerabil.

In ciuda faptului ca ne aflam intr-o perioada incordata, in plina campanie electorala, consideram ca nu trebuie sa minimalizam eforturile spitalului nostru de a creste calitatea actului medical si de a oferi pacientilor conditii moderne de spitaliare (n. r. – spitalizare). Munca noastra este in folosul pacientului si nu este corect sa fie transformata intr-un teren de lupta intre candidatii electorali.

Citește și:   SONDAJ: Cititorii Ediției de Vrancea consideră că Ministerul Educației este principalul vinovat pentru rezultatele slabe din învățământul românesc. Vezi clasamentul integral!

Reamintim, asa cum s-a precizat si in conferinta de presa din data de 03.11.2019, ca unitatea sanitara a fost felicitata de catre Ministerul Sanatatii pentru eforturile depuse: pentru modernizare si reabilitare, pentru faptul ca toata aparatura medicala adusa este folosita in beneficiul pacientului si nu in ultimul rand, pentru Serviciul de Sterilizare, care este unul dintre cele mai moderne si performate (n. r. – performante) din tara.

Dat fiind aceste lucruri, consideram ca un simplu gest matern, de a lua un copil care plange in brate, gest care nu are legatura cu actul medical, nu trebuie sa umbreasca intreaga munca a unitatii sanitare.

Biroul de Presa al Spitalului Judetean de Urgenta “Sf. Pantelimon” Focsani

Câteva comentarii CENZURATE de administratorul paginii de FB:

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.