Spitalul Județean Focșani are 10 incubatoare noi pentru nou-născuți, achiziționate cu bani de la Ministerul Sănătății, pe filiera contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani a primit toate cele 10 incubatoare destinate bebelușilor născuți prematur, suma de 1,3 milioane de lei fiind achitată din veniturile proprii ale unității spitalicești (finanțată de Ministerul Sănătății), în urma contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea. Incubatoarele au fost montate ieri, 2 iulie.

Incubatoarele înlocuite erau vechi de peste 10 ani, iar durata de funcționare era expirată de foarte mult timp. De altfel, medicul șef de secție de la Neonatologie, dr. Anca Andrei, a atras atenția că s-a depășit cu mult durata de funcționare a vechilor incubatoare, pe 17 iunie un bebeluș fiind la un pas să-și piardă viața din cauza supraîncălzirii unui incubator.

Ce scria luna trecută în raport medicul Anca Andrei: ”Incubatoarele existente sunt vechi de peste 8 – 10 ani cu ore de funcționare mult peste limita recomandată de producător!

Managerul suspendat al unității spitalicești, Constantin Mîndrilă (foto), a ocupat funcția din 2013, deci trebuia să comande incubatoare noi în urmă cu cel puțin 2 – 3 ani, pentru a nu se ajunge în situația ca bebelușilor să le fie riscată viața. (Cristian PAVEL)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.