Persoane reținute pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant delict un bărbat, care se deplasa către municipiul București, în vederea comercializării a aproximativ 5 kilograme de MDMA, cu o valoare de piață de peste 150.000 de euro. Substanța a fost descoperită într-un rucsac, pe bancheta din spate a autoturismului în care se afla.

În urma a trei percheziții domiciliare efectuate la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, grindere și resturi de țigarete confecționate artizanal, ce prezentau urme de cannabis.

Totodată, din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc consumatorilor din București și județul Vrancea.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au fost conduse 4 persoane, despre care există bănuiala că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de două persoane, de 33, respectiv 40 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 17 mai a.c., va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a uneia dintre persoane. Față cea de-a doua, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Citește și:   Echipa de robotică „AI Citizens”, premiată de CJ Vrancea pentru performanța obținută: calificarea la campionatul mondial de la Houston (USA)

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Facem precizarea că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.