RAZIE a Poliției. 39 de sancțiuni, 2 permise retrase, 2 certificate reținute, 2 infracțiuni constatate.

În perioada 8-10 martie a.c., Poliția Municipiului Focșani și Secția 5 Poliție Rurală Cotești au acționat cu efective mărite pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale stradale, creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere, cu accent deosebit pe conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, au fost organizate 16 filtre rutiere, fiind legitimate aproximativ 230 de persoane și verificate 212 vehicule. În cadrul activităților desfășurate, 151 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar 14 privind consumul de substanțe psihoactive, fiind efectuate și 2 teste preliminare într-o unitate medicală.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12 000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 2 infracțiuni în domeniul circulației rutiere.

În noaptea de 09/10 martie a.c., ora 00:10, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un tânăr de 20 de ani, din Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărășești, din localitate.

În urma solicitării de a efectua un test cu aparatul din dotare, privind consumul de substanțe psihoactive, acesta a refuzat și a solicitat testarea la o unitate medicală. În urma efectuării testului prelimiar, rezultatul a fost pozitiv. Astfel tânărului i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Citește și:   Deputatul PNL Ion Ștefan a preluat mandatul de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Ieri, 10 martie, la ora 07:07, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Vânători, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din direcția strada Mărășești către Drumul Național 2-E 85, deși se afla sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării, aparatul etilometru a indicat rezultatul de 0,53 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Militar Focșani în vederea recoltării mostrelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Poliţiştii vrânceni continuă acţiunile pentru creșterea siguranței comunității, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.