Sute de intervenții gestionate de pompierii vrânceni în luna martie

Stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată reprezintă doar câteva exemple, dintre cele 600 de misiuni desfășurate de salvatorii vrânceni, în decursul lunii martie.


Astfel, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, în 387 de cazuri. Cele mai multe solicitări au fost preluate de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani (165 cazuri), urmând apoi Secția de Pompieri Adjud (98 cazuri), Stația de Pompieri Panciu (75 cazuri) și Secția de Pompieri Vidra (49 cazuri).

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea a 30 de incendii, 23 dintre acestea manifestându-se la gospodăriile populației, principalele cauze fiind: foc deschis în spații deschise; instalații electrice defecte; fumatul și 25 incendii de vegetație uscată. Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 10 misiuni, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au mai acționat în: 14 situații privind asistența persoanelor, deblocări de uși, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, asigurare/supraveghere a zonelor pentru prevenirea situațiilor de urgență, 3 misiuni de sprijin la intervenție, 7 misiuni pirotehnice, 3 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și 18 alte intervenții.

Totodată, au fost desfășurate 70 de activități de recunoaștere în teren și 8 exerciții cu forțe și mijloace în teren, care au vizat pregătirea și perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor.

În 8 cazuri, echipajele pompierilor au fost întoarse din traseu, 5 deplasări s-au efectuat fără a mai fi necesară intervenția salvatorilor, iar 4 solicitări s-au dovedit a fi alarme false.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au intervenit, independent și în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență (ISU) în 51 de cazuri.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, dinamica evenimentelor din teren, fiind atent monitorizată de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns și asigurarea cooperării permanente cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, cu operatorii de utilități publice, precum și cu Serviciile Voluntare/Private pentru Situații de Urgență (SVSU/SPSU), cărora le mulțumim pentru buna colaborare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.