Rămas bun, prieten drag!

**************************

În urmă cu 8 ani, în luna februarie a anului 2016, acceptam invitația viitorului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, să intru în tânăra sa echipă cu care intenționa să facă o altfel de administrație la nivel de județ. Am pornit pe un drum sinuos, complicat, dar plăcut, alături de un om de la care am învățat cum să acționezi pentru a reuși să faci lucruri bune în folosul comunității.

De la profesorul de Franceză Cătălin Toma am învățat de ce o revoluție „de catifea” este mai indicată decât un război „sângeros”.

A știut să tempereze spiritele vulcanice și să scoată ce este mai bun din oameni. Cu diplomație, inteligență și înțelegere a pus alături oameni despre care nu credeai vreodată că pot arunca săbiile în teacă.

A știut să adopte un stil eficient de a conduce o echipă, fiind adeptul ideii de lider care să nu cadă în extreme. A îmbinat stilul autoritar cu cel democratic.

Am rămas alături de el timp de 8 ani pentru că am avut ce învăța și pentru că mi-a respectat libertatea de a alege, așa cum a procedat cu ceilalți oameni din echipa sa, dar și cu subordonații din administrația județeană.

A căutat mereu să facă bine celor din jurul său. Doar pe cei prea „încăpățânați” nu i-a putut salva. Un om fascinat de muncă, de administrație, permanent în căutarea soluțiilor pentru a-și duce misiunea la un alt nivel.

Omul Cătălin Toma a strâns mâna celor care l-au pălmuit, a întors și obrazul celălalt pentru a fi lovit, a deschis mereu ușa celor care i-au trântit-o în nas. A făcut toate astea pentru că a știut că misiunea sa în administrație este mai importantă decât orgoliul personal și pentru că a avut un suflet bun. Câți dintre noi reușim oare să procedăm la fel?

Cu regretul că nu am reușit să ducem misiunea până la capăt…

Cu speranța că temelia pusă este una solidă…

Rămas bun, prieten drag!

𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢 𝐈𝐫𝐢𝐦𝐢𝐚, 𝟏𝟖 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒

PS: Cătălin Toma: „Să nu uitați că Vrancea are 3 podgorii și 4 mausolee”.

Mandatul său de președinte al CJ Vrancea a durat 3 ani și 4 luni…

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.