Unul din hoții de la Urechești a fost arestat. Poliția este pe urmele celorlalți infractori!

La data de 21 septembrie a.c., Secția 5 Poliție Rurală Cotești a fost sesizată cu privire la faptul că, în ziua precedentă, persoane necunoscute au sustras dintr-o locuință din comuna Urechești mai multe bunuri.

În urma activităților informativ-operative efectuate de polițiști a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Urechești, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, cel în cauză este bănuit că, la data de 30 septembrie, în jurul orei 15.50, ar fi încercat să pătrundă într-o locuință din Urechești pentru a sutrage bunuri, fiind surprins imediat după spargerea unei ferestre de către unul dintre membrii familiei care locuia în acel imobil.

În urma administrării probatoriului, la data de 1 octombrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul de 20 de ani, fiind bănuit de săvârşirea infracțiunii de furt calificat. Ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celui în cauză pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului și recuperarea integrală a prejudiciului.

* * *

În legătură cu spargerile repetate din localitățile Urechești și Popești, din ultimele săptămâni, la redacție au venit mai multe sesizări din partea locuitorilor din zonă, aceștia cerând imperativ Poliției și Parchetului să ia măsuri urgente pentru arestarea tuturor celor care fac parte din banda de tâlhari care operează ziua în amiaza mare.

Iată unul din mesajele primite la redacție:

”Sâmbătă dimineata au dorit sa patrunda in casă din comuna Popești. Au stiut șigur că noi eram plecați de acasă și au crezut că pot opera în voie. Au spart geamurile casei și, când să intre, și-au dat seama că era cineva în casă. Băiatul meu a strigat cât a putut de tare la cel care sparsese geamurile cu o bomboniera, având un curaj fantastic… și a sunat imediat la 112. Faptuitorul s-a speriat și a luat-o la fugă.După esecul de la noi, au spart alte doua case la Urechesti, din jurul orei 14, acolo fiind cu prejudicii materiale.Ne dorim ca toți cei implicați sa plătească, conform legii, sa nu fie lăsați în libertate cei care atentează la siguranța publică și a cetățenilor. Unii sunt speriați din cauza faptului ca cei cu care infractorul era în complicitate, „prietenie” sunt încă prin comuna!

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.