TEM, câinele polițist care salvează vieți. Ultima reușită: a salvat o femeie în vârstă de 82 de ani

Octogenera, în vârstă de 82 de ani, rătăcită, a fost găsită cu operativitate de poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Cotești, cu ajutorul partenerului de nădejde, câinele poliţist TEM

Ieri, 28 septembrie, la ora 12.40, poliţiştii au fost sesizaţi că o femeie de 82 de ani, din comuna Poiana Cristei, a plecat voluntar de la o rudă din comuna Popești în jurul orei 10.00 şi nu a mai revenit.

Poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Cotești s-au mobilizat de urgenţă şi au demarat imediat investigaţiile, căutările şi scotocirea zonei, întrucât femeia era cunoscută cu probleme de orientare în spaţiu şi timp.

În urma căutărilor efectuate, în jurul orei 18.00, femeia a fost găsită de o echipă complexă de căutare, căreia i s-a alăturat câinele poliţist de urmă TEM, desculță, culcată pe islazul comunei Popești, în punctul denumit „La fântână‟, la peste 5 km de imobilul de unde plecase.

Câinele care a contribuit la găsirea femeii dispărute şi astfel, la salvarea vieţii acesteia, este TEM, un ciobănesc german, de 8 ani. La fiecare misiune își ia ,slujba” în serios,
ajută necondiționat și este extrem de bucuros când își aude conductorul și echipa : ”Misiune îndeplinită, campionule!”.

TEM îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Vrâncene din anul 2016, sub coordonarea conductorului, agent șef Moldoveanu Constantin, după ce a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea Sibiu”, pentru prelucarea urmelor de miros uman.

Unii îngeri aleg blană în loc de aripi…

Citește și:   Prefectul Berbece solicită stoparea distribuirii informațiilor eronate: ”Sunt medicamente pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus!”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.