Peste 1000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei

În perioada 1-5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 230 de solicitări, dintre acestea peste 190 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 1000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 75 de permise de conducere și 35 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 5 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:

La data de 04.06.2023, ora 17.02, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat pe strada Cuza Vodă, din municipiul Focșani, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testului preliminar efectuat cu aparatul Drugtest, a rezultat valoarea pozitivă pentru consumul de THC -cannabis.
În continuare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 04.06.2023, ora 17.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Adjud, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Tănăsoaia, au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Tănăsoaia, în timp ce conducea un autoturism pe DC 10, sub influența alcoolului.
Întrucât conducătorul auto emana o puternică halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezulatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și:   Acțiuni ale polițiștilor în trafic. Un șofer băut conducea haotic.

La data de 05.06.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani – Biroul Rutier, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 36 de ani, iar cu ocazia testării acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța „MET”.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 05.06.2023, polițiștii din cadrul Biroul Rutier Focșani au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 24 de ani. Cu ocazia testării acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele Amfetamină și THC (Cannabis).

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.