Efectul educației sexuale în școlile din Europa: „Un val „îngrijorător” de infecții cu transmitere sexuală (BTS) a fost observat”

G4 Media publică un articol în care face referire la ”un val „îngrijorător” de infecții cu transmitere sexuală (BTS) care a fost observat în Europa”, conform avertizării transmise de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Astfel, în 2022, cazurile de gonoree au crescut cu 48%, cu 70.881 de cazuri în Uniunea Europeană, cele de sifilis cu 34% (35.391 de cazuri) și cele de chlamydia cu 16% (216.508 cazuri), potrivit raportului anual al agenției. „Această creștere este pe cât de uluitoare, pe atât de îngrijorătoare”, a declarat Andrea Ammon, directorul ECDC, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă după 10 – 15 ani de educație sexuală au crescut cazurile de boli cu transmitere sexuală atunci concluzia este simplă.

Practic, creșterea cazurilor are legătură cu extinderea programelor de Educație sexuală în școli, efectul fiind invers celui scontat de cei care atentează la inocența copiilor noștri.

Foto: Ore de Educație sexuală în Belgia.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.