Direcția Generală Anticorupție împlinește 18 ani de activitate

Astăzi, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 18 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

În cei 18 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul ca standarde pentru întreg personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Aniversare a Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, cu sprijinul C.S.S. Focșani, a organizat în data de 30 mai o activitate sportivă – “Cupa Integrității” constând într-o competiție de tenis de masă la care s-au înscris un nr. de 15 participanți, cu preponderență din cadrul structurilor M.A.I. din județul Vrancea. Activitatea a avut loc în sala de sport situată în mun. Focșani, str. Ana Ipătescu (lângă Colegiul Național “Al. I. Cuza” Focșani) podiumul fiind ocupat de : Locul I – comisar-șef de poliție Vasiloiu Mihai din cadrul I.P.J. Vrancea; Locul II – polițist local superior Stoica Săndel din cadrul Poliției Locale Focșani; Locul III – agent de poliție Crețu Marius din cadrul I.P.J. Vrancea; Locul IV – agent principal Avram Răzvan din cadrul Penitenciarului Focșani.

Citește și:   MINIFOTBAL: Prietenii lui Adi vor juca finala cu Finanțe, după victoriile de astăzi

Reamintim că la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vrancea al cărui sediu se află în municipiul Focșani, strada Cezar Bolliac nr. 12, tel./ fax 0237/ 207.119.
Cetățenii județului Vrancea care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call Center-ul anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa : vrancea.dga@mai.gov.ro. sau direct la sediul structurii județene.

Info: SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE VRANCEA

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.