Concursul judeţean „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”, organizat de ITM Vrancea și IȘJ Vrancea

În urma derulării acțiunii de informare și conștientizare a elevilor din învățământul liceal și profesional, precum și a studenților, potențiali lucrători, privind noțiuni legislative de securitate și sănătate în muncă și legislația muncii, necesare, atunci când intră pe piața forței de muncă, oricărui viitor lucrător, atât în România cât și în comunitatea europeană, în data de 25 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a organizat la Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea“ din Focșani, concursul judeţean „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă.

Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.

După finalizarea concursului judeţean s-au calificat pentru etapa naţională, echipele ocupante ale locului I de la 4 secțiuni (teoretic-ciclu inferior, tehnic-ciclu inferior, tehnic-ciclu superior și Școala Profesională), constituite din elevi de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“-Focşani, Colegiul Tehnic „ Valeriu D. Cotea“- Focşani și Liceul Tehnologic Al. I. Cuza“ – Panciu .

Etapa naţională a concursului se va desfaşura la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi“ din Iaşi în perioada 12-14 mai 2023. Felicităm toate echipele participante la concurs și le urăm succes celor calificați la etapa națională a concursului.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.