Acțiune de prevenire și informare a Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea la Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani

Astăzi a avut loc o activitate de prevenire și informare a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vrancea la Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Zeci de elevi, însoțiți de profesori, au primit informații foarte utile despre activitatea jandarmilor, dar și despre modul în care trebuie să se comporte în diferite situații din societate.

Cum poate fi evitat comportamentul agresiv a reprezentat un reper al acțiunii de astăzi, alături de noțiuni precum semnalarea și modul de acțiune în cazul în care elevii sunt martori sau victime în diferite situații.

Nu au fost ocolite discuțiile privind riscurile la care se expun copiii, consecințele consumului de droguri şi alcool, aceste informații fiind oferite elevilor din clasele din anii terminali.

A fost o acțiune extrem de utilă pentru elevii noștri. Unele informații au fost transmise în premieră, altele au mai fost prezentate la diverse acțiuni, însă mereu sunt oportune pentru că oricând pot apărea situații în care trebuie să știm cum să reacționăm cu promptitudine. Mulțumesc conducerii IJJ Vrancea și reprezentanților instituției care astăzi ne-au onorat cu prezența”, a precizat Gabriela Oloeriu, director al unității de învățământ. (Luminița IRIMIA)

Imagini de la acțiunea de astăzi:

Citește și:   Veste bună pentru școlarii din Vrancea: vor beneficia de transport gratuit între casă și școală

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.