Cătălin Drulă îi dă dreptate lui Ion Ștefan în chestiunea Autostrăzii A7! Da, Autostrada Moldova va deveni realitate!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), îi dă dreptate fostului ministru al Dezvoltării, deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan, cel care a susținut permanent necesitatea construirii Autostrăzii A 7 Moldova, fiind nelipsit de la ședințele săptămânale de la minister, în anul 2020 și în acest început de an. Sub conducerea lui Ion Ștefan, etapele premergătoare construcției efective s-au derulat în cel mai rapid mod posibil, așa cum nu s-a mai întâmplat cu niciun alt mare proiect de infrastructură din România.

Ministrul Drulă a postat astăzi pe Facebook mai multe detalii legate de Autostrada A7, dând asigurări că aceasta va fi construită, în beneficiul moldovenilor și nu numai: ”Sunt gata studiul geotehnic și cel de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei. După aprobarea lor azi de către CNAIR, în această săptămână va fi obținut și acordul de mediu pentru acest segment. Calendarul pe care l-am anunțat rămâne valabil: în mai, începem licitația pentru EXECUȚIA tronsonului, lung de 63 de km, care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere.

Acesta este un proiect din ”noua generație” pregătită de CNAIR, unde toată partea de proiectare este pusă la punct înainte de lansarea licitației pentru execuție. Astfel, vom avea exproprierile făcute la zi, toate avizele, studiile geotehnice și acordurile necesare – astfel încât să putem începe lucrările în teren de îndată ce semnăm contractul de execuție”, a precizat ministrul. (Dan I.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.