ULTIMA ORĂ: Vom avea două filiale universitare la Focșani: universitățile de stat din București, respectiv „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. PSD și consilierul USR Carabă s-au opus!

ULTIMA ORĂ: Vom avea două filiale universitare la Focșani: universitățile de stat din București, respectiv „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acestea vor funcționa în fosta Prefectură Putna. Oprișan, consilierii PSD și consilierul județean Ionel Carabă (USR) nu au votat proiectul inițiat de președintele CJ Cătălin Toma. Din fericire, majoritatea PNL-USR-PLUS și consilierii ALDE din CJ a votat proiectul, astfel că liceenii din Vrancea și din județele limitrofe vor putea face facultatea la Focșani.

Revenim cu detalii!

UPDATE: (Comunicat Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea) Universitatea din București și Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași vor înființa centre de învățământ superior la Focșani

Administrația județeană a adoptat astăzi în cadrul ședinței ordinare două proiecte de hotărâri privind folosirea de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, respectiv Universitatea din București, pe o perioadă de 10 ani, a clădirii și terenului aferente fostei Prefecturi Putna. Cele două prestigioase instituții de învățământ superior urmează să înființeze în acest imobil centre universitare pentru viitorii studenți din județul Vrancea, dar și din alte județe, care vor avea oportunitatea să studieze acasă sau cât mai aproape de casă. Clădirea dispune de cinci săli care se pretează pentru cursuri cu studenții, având un total de 176 de locuri, precum și de peste 40 de birouri. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din București sunt cele mai vechi universități din România și se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional. ”Vrancea are dreptul la educație. Susțin deschiderea acestui județ în spectrul universitar. Intenția universităților este de a intra mai mult în domeniul educațional vrâncean, prin colaborarea cu colegiile Cuza și Unirea. Mă interesează să deschid acest județ și să avem un centru universitar la Focșani”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. În urma dezbaterilor, ambele proiecte au fost adoptate cu majoritate de voturi, 17 voturi pentru (consilierii din grupul PNL-USR-PLUS și ALDE), 15 voturi împotrivă (PSD) și 1 abținere (un consilier USR). Ambele instituții de învățământ superior vor suporta costul utilităților, paza imobilului și întreținerea pe parcursul întregii perioade de dare în folosință. Palatul Administrativ (fosta Prefectură Putna) a fost construit în anul 1913, fiind proiectat în stilul arhitectonic tradițional românesc.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.