CJ Vrancea a făcut astăzi un pas important pentru edificarea noului spital județean, prin adoptarea unei hotărâri care vizează aprobarea documentației la faza Studiu de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani – judeţul Vrancea”.
Proiectul implică construirea unui spital de ultimă generaţie, conceput pentru a prelua un număr important de pacienţi de la celelalte spitale din judeţ. Mai mult, în contextul în care nu există un spital regional care să deservească regiunea Sud- Est, adresabilitatea noului spital este estimată la nivelul întregii regiuni.
Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 835 de paturi, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați.
”Realizarea noului spital județean este un proiect major pentru județul Vrancea. De asemenea, avem în plan să construim un corp de locuințe strict pentru medici, am discutat deja acest aspect la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Proiectul este foarte complex, dar cu voință și implicare vom reuși să îl finalizăm cu succes”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.
Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 500 de milioane de euro. Proiectul va fi inclus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Obiectivul principal al proiectului este atingerea celor mai înalte standarde pentru creşterea calităţii serviciului medical şi pentru confortul pacienţilor internaţi.
De menționat este faptul că noul spital de la Focșani va fi primul spital care se construiește de la zero în România, în ultimii 30 de ani.
Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
Nu este primul spital construit de la 0 in Ro, asociatia Daruieste viata a construit un spital care este aproape de finalizare.Poate o sa fie al doilea, asta daca se va construi, cu SF-uri si studii de fezabilitate cred ca mai sunt spitale in Ro.