Activități preventive ale polițiștilor vrânceni, în cadrul programului național „Școala Siguranței”

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea continuă activitățile de prevenire a victimizării minorilor, în cadrul Programului național „Școala Siguranței”, aflat la a VIII-a ediție în anul școlar 2022-2023.

Ieri, 22 martie 2023, elevii clasei I A din cadrul Liceului Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” Panciu au învățat lecția siguranței rutiere împreună cu polițiștii vrânceni, în cadrul Programului Național „Școala Siguranței”, inițiat de Maspex România și derulat în parteneriat cu Poliția Română și Ministerul Educației.

Tema principală abordată a fost ”Deplasarea pe stradă şi traversarea carosabilului”. Copiii au primit multe informații utile pentru siguranța lor astfel încât, la finalul orei, au putut oferi răspunsuri corecte întrebărilor precum: ,,Pe ce parte a drumului ne deplasăm când nu există trotuar?”, ,,Pe unde traversăm când nu există zebră?”, ,,Alergăm când traversăm strada?”, ,,Mergem cu bicicleta pe drumurile publice?”.

După ce și-au însușit cu brio în clasă noțiunile teoretice, elevii au primit cadouri și au ieșit în curtea școlii, unde i-au așteptat surprize din partea polițiștilor: laboratorul de educație rutieră și câinele polițist TEM. Elevii s-au bucurat de interacțiunea directă cu o mașină adevărată de poliție și i-au promis, încă o dată lui Tedi, că vor respecta toate regulile atât de importante pentru siguranța lor.

Programul „Școala Siguranței” are drept scop asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Programul ”Şcoala Siguranţei” continuă până la sfârșitul anului școlar 2022-2023, iar în perioada următoare polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii urmează să desfășoare activități în mai multe unități de învățământ din județul Vrancea.

Citește și:   EXCLUSIV: Afaceristul Maricel Cosor este cel care l-a accidentat mortal pe biciclistul de 57 de ani, pe drumul dinspre Odobești către Focșani

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.