Primarul Cristi Misăilă cere Administrației Piețelor oprirea licitației pentru închirierea spațiilor pe anul 2021

Printr-un comunicat de presă, primarul Cristi Valentin Misăilă cere conducerii Administrației Piețelor să oprească organizarea licitației pentru închirierea spațiilor comerciale aflate în administrare, pentru anul 2021.

„Administrația Piețelor Focșani SA este o societate aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Focșani, cel care stabilește, anual, tarifele de închiriere a diverselor tipuri de spații comerciale în piețe, pentru anul următor.

Urmare a nenumăratelor sesizări în care sunt reclamate aspecte legate de funcționarea și administrarea piețelor, în ședința ordinară de joi, 17 decembrie 2020, NU A FOST VOTAT proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor practicate și a prețurilor de pornire la licitație pentru închirierea unor bunuri, utilizate în desfășurarea activității, începând cu anul 2021 de către Societatea Administrația Piețelor Focșani S.A. în anul 2021.

În aceste condiții, continuarea de către Administrația Piețelor Focșani SA a licitației publice pentru închirierea unor spații comerciale pentru anul 2021, nu reprezintă altceva decât o bătaie de joc la adresa societăților și persoanelor fizice, care doresc să își desfășoare activitatea în piețele din municipiul nostru.

În ultimele săptămâni, atât eu cât și consilierii locali am avut discuții cu membrii Consiliului de Administrație, dar și cu reprezentanții conducerii SC Administrația Piețelor Focșani SA, cărora le-am explicat că organizarea acestei licitații este în afara cadrului legal. Totodată, le-am prezentat și cadrul legal prin care comercianții din piețe își pot desfășura activitatea în primele săptămâni din 2021.

Cred că activitatea managementului Administrației Piețelor Focșani SA trebuie evaluat în așa fel încât să putem oferi adevăraților producători, dar și celor care își fac cumpărăturile în piețele noastre, condiții cât mai civilizate.

Astfel de condiții nu pot fi însă oferite în lipsa unor proceduri clare sau a unor licitații care nu respectă regulile stabilite de către Consiliul Local Focșani, forumul tutelar care reglementează activitatea SC Administrația Piețelor Focșani SA.

Pe această cale îi asigur pe toți focșănenii că au în mine un adevărat partener, care își dorește modernizarea Pieței Moldovei, dar și un dușman declarat al celor care consideră că piața este locul în care legea este arbitrară, iar regulile și procedurile pot fi negociate!” se spune în comunicat.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.